Маринела Величкова - един от най-известните и уважавани журналисти у

...
Маринела Величкова - един от най-известните и уважавани журналисти у
Коментари Харесай

За пръв път от 10 г. БТА праща кореспондент в Скопие и то топ-журналиста Маринела Величкова |

Маринела Величкова - един от най-известните и уважавани публицисти у нас, става непрекъснат сътрудник на Българска телеграфна агенция в Скопие.

Националната ни организация, както и която и да е друга българска медия, не е имала сътрудник в Македония от 10 години.

Маринела Величкова до момента бе заместник-главен редактор на Дарик радио. Преди това е била основен редактор и шеф на Радио Благоевград на Българското национално радио (БНР).

Тя реализира първия пряк радио-мост Скопие - Благоевград, директно откакто България призна независимостта на Република Македония през 1992 година Величкова има редица радио излъчвания, изявленията, репортажи, разбори и мнения, свързани с процесите в Република Северна Македония и връзките й с България.

Българска телеграфна агенция възнамерява да има непрекъснати репортери във всички прилежащи на България страни, като първият е в Република Северна Македония.

Българска телеграфна агенция е имала непрекъснат сътрудник в Скопие от 1992 година до 1995 година - Николай Колев. Постоянни репортери на български медии в Република Северна Македония са били и Костадин Филипов и Мартин Минков.
Българската национална телевизия (БНТ) закрива кореспондентското си място в Скопие през август 2010 година, а БНР - в края на декември 2011 година

Пресклубът на Българска телеграфна агенция в Скопие ще бъде до централния площад и ще бъде публично открит при започване на 2022 година като част от политиката на организацията, обединена под марката " Национален пресклуб Българска телеграфна агенция ".

Българска телеграфна агенция към този момент има два национални пресклуба в чужбина - в Босилеград, Сърбия, и в Тараклия, Молдова. Агенцията има и 18 национални пресклуба в България.

Целта на генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев е да има пресклуб във всеки регионален град в България, както и в региони с български общности в чужбина.

Националните пресклубове на Българска телеграфна агенция са място за конференции, полемики, изложения, обмяна на опит и образования на публицисти, както и други събития, на които институции, организации и жители да насочат послания и да огласяват вести, достигащи посредством Българска телеграфна агенция на национално равнище в България, а посредством емисията на британски език - и в чужбина.

Всички пресклубове разполагат с аудио-визуална техника и оферират опция за непосредствено лъчение онлайн.

През май тази година генералните шефове на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев и Медийната осведомителна организация (МИА) Драган Антоновски подписаха съглашение за продан на информация и професионално съдействие в наличието на президентите на България и Република Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски в представителството на Европейската комисия в Рим. В осъществяване на съглашението всеки ден националните осведомителни организации на България и Република Северна Македония си разменят непосредствено определена от другата организация вест на деня от съответната страна, а другата организация я разгласява на своя интернет уебсайт без смяна с категорично изтъкване и цитиране на колегата й като източник.

През 2018 година XIV-та международна среща на българските медии се организира в Скопие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР