Мариана Тошева е назначена за нов председател на Държавната агенция

...
Мариана Тошева е назначена за нов председател на Държавната агенция
Коментари Харесай

Мариана Тошева е новият председател на Държавната агенция за бежанците

Мариана Тошева е назначена за нов ръководител на Държавната организация за бежанците, откакто по предложение на премиера Кирил Петков досегашният титуляр на поста Петя Първанова бе освободена поради незадоволителни резултати, заяви държавната пресслужба.

Първанова бе освободена от поста през днешния ден с решение на Министерски съвет поради незадоволителни резултати през годините, незадоволителна софтуерна и експертна обезпеченост и подготвеност за справяне с бежански рецесии.

Въпреки че единствено през последните 3 години на Агенцията са били обезпечавани средства в размер на 50 млн. лева, както от европрограми, по този начин и от държавния бюджет, липсва построен потенциал и запаси за ръководство на обстановката с разселените от Украйна лица.

За нов ръководител на ДАБ е назначена Мариана Тошева. Тя има близо 30 години професионален опит в работата с бежанци. Започва като Координатор на план на ВКБООН „ Местно заселване на бежанци в България “ още пред 1993 година, по-късно се причислява към Български хелзинкски комитет като „ заместител шеф на Програма за правна помощ на бежанци и мигранти, а от 2007 година до напълно скоро е изпълнявала длъжността Програмен управител на Бежанско мигрантска работа на Български червен кръст.

Г-жа Тошева умее да ръководи и координира екипи и планове, тя е позната със своята приемливост и дарба да поддържа връзка с хора от разнообразни култури и среди, има опит в работата в мултикултурен екип. Владее немски, британски и съветски езици
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР