Мариан Залцман е старши вицепрезидент Глобални комуникации“ на Филип Морис

...
Мариан Залцман е старши вицепрезидент Глобални комуникации“ на Филип Морис
Коментари Харесай

Лидерство по време на пандемия

Мариан Залцман е старши вицепрезидент " Глобални връзки “ на " Филип Морис Интернешънъл ". Тя е един от петте най-влиятелни трендспотъри в света (лансирайки думата " метросексуален " – оповестена за дума на 2003 година от American Dialect Society). Мариан е една от най-награждаваните специалисти в региона на ПР-а в Северна Америка. Заемала е разнообразни позиции в областта на връзките с обществеността, в това число Главен изпълнителен шеф на Havas PR North America. В момента Мариан Залцман оглавява екипа по Глобални връзки на Филип Морис допринасяйки интензивно за осъществяване на задачата за създаване на бъдеще без пушек

Италия, Ирландия и Дания са в обсада, Съединени американски щати са отчасти затворени, тържищата са в свободно рухване, броят на жертвите по света пораства ежедневно, а Световната здравна организация разгласи COVID-19 за световна пандемия. Ситуацията е меко казано притеснителна, изключително за огромния брой хора, които в никакъв случай не са се сблъсквали със сериозна рецесия.

Кога за последно се е случвало бизнес водачите да би трябвало да се погрижат за своите чиновници (и акционери) в обстановка на разразила се световна рецесия? Минали са най-малко 12 години от този момент. По време на международната финансова рецесия през 2007-2008 година, рецесията с високорисковите ипотеки в Съединени американски щати сковава световната финансова система и всички изпаднаха в суматоха, даже и шефовете на огромните централни банки. Но в цифровата епоха това е цяла безкрайност - първият iPhone се бе появил на пазара неотдавна, а Фейсбук към момента имаше нищожните 100 милиона консуматори (в съпоставяне с 2.45 милиарда дейни консуматори днес). Вече има ново потомство чиновници, които може и да са минали през някои сложни моменти през последните години, само че тези моменти не могат въобще да се сравнят с бурята около пандемията на ковид COVID-19, която опустошава света сега. А и всички тези компликации не са носили риск от всеобщи жертви.

Това е един от тези моменти, в които да си бизнес водач с опит, минал през разнообразни провокации (т.е. по-възрастен) има своите преимущества. Това не значи, че всеки водач, които е претърпял международната финансовата рецесия от 2008 година, терористичните офанзиви от 11 септември в Съединени американски щати или дот-ком рецесията в края на 90-те години разполага със стратегическа пътна карта за пролетта на 2020 година Но тези спешни събития ни научиха, че в днешни дни световните рецесии могат да се случат ненадейно и непредвидимо и няма подготвени решения за тях.

Част от лидерските умения, които един умел бизнес водач може да употребява в тази обстановка, са свързани с това, че той знае какво е да се постанова да действаш без карта, която да те ориентира в непознатия терен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР