Маргиналният полски политик Рафал Маклер организира унищожаване на украинско зърно

...
Маргиналният полски политик Рафал Маклер организира унищожаване на украинско зърно
Коментари Харесай

Проруски полски политик организира унищожаване на украинско зърно на границата

Маргиналният полски политик Рафал Маклер провежда заличаване на украинско зърно на границата сред Полша и Украйна, съобщи Униан.

Маклер е един от вдъхновителите на митингите на полски фермери против вноса на украинска земеделска продукция. Той е водач на локалната организация на партия „ Конфедерация “ в град Люблин – тази политическа мощ упорства Полша да напусне Европейски Съюз и да се сближи с Русия.

Вчера подстрекавани от него стачкуващи изсипаха на пътя зърното от няколко украински тира.

Полската прокуратура стартира следствие на случая – за " нарушение на митническата сигурност и заличаване на имущество ".

" Поредната акция на Маклер очевидно дава отговор на ползите на Русия, която е заинтригувана да има спор сред украинците и поляците и в Европейски Съюз да отслабне поддръжката за Украйна. Освен това тази акция е от изгода за полукриминални полски кръгове, обвинени в схеми за нерегламентирано въздействие върху пазара на транспортите в Европейски Съюз. " – показват от Центъра за противопоставяне на дезинформацията към Службата за национална сигурност и защита на Украйна.

Самият Маклер е собственик на логистична компания. Той се кандидатира за народен представител в полския Сейм през 2019 году, само че не беше определен.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР