Мантрата, че Левски ще преследва титла през новия сезон бавно,

...
Мантрата, че Левски ще преследва титла през новия сезон бавно,
Коментари Харесай

Стига оправдания! Левски трябва да победи ЦСКА

Мантрата, че Левски ще преследва купа през новия сезон постепенно, само че несъмнено стартира да избледнява. Още през юни думите на изпълнителния шеф на " сините " Даниел Боримиров, че задачата пред треньора Николай Костов е първото място, провокира повдигнане на вежди измежду част от почитателите на отбора. Истината е, че на стадион " Георги Аспарухов " с нищо не надградиха от предходния сезон, с цел да покачат упоритостите си до събаряне на хегемона и изпреварване на ЦСКА в класирането. Но пък бе похвална позитивната настройка за борба през акцията.

Четири месеца по-късно упоритостите на " Герена " все по този начин са обвързани със златните медали, а " сини " футболисти също потвърдиха думите на Боримиров, повторени по-късно и от самия треньор Николай Костов - купата е приоритет №1. Ок!

Резултатите обаче са другото доказателство, че в Левски като че ли малко се изхвърлиха с упованията. До този миг Костов към момента не е записал триумф против тим от топ 8, само че с тази детайлност, че не се е изправял против Черно море, Арда и Берое. А в този момент следва дерби с ЦСКА. 

Загубите дотук пристигнаха все от съперници за челните места. Първа бе тази от ЦСКА 1948 с 1:2 вкъщи, по-късно " сините " изгубиха злополучно на " Лаута " от Локомотив с 1:2, изпускайки куп положения, а в неделя по шампионските им упоритости удари и самият Лудогорец след противоречиво 1:0. Дискусиите към конфликта с " орлите " бяха свързани със съдийството на Георги Гинчев. Но е реалност, че на терена Левски не сподели някакъв фундаментален футбол. Логично обаче треньорът видя в решенията на арбитъра главната причина домакините да изгубят. Седмици по-рано 2 точки бяха пропиляни и в Пловдив против новака Крумовград за 2:2. Тогава пък теренът бе спънка за " сините ". 

В същото време ЦСКА се тресеше от напрежение поради слабия старт и неналичието на подтик в играта. Постепенно новият треньор Нестор Ел Маестро стартира да напипва фините настройки, с цел да пристигна денят Х и огромното дерби на България. А в него ЦСКА ще излезе като любимец. Веднъж поради статута на алегоричен хазаин, което не играе такава значима роля, повторно поради моментната форма и трето - " алените " още веднъж са пред Левски в класирането, а това значи и по-сериозно самочувствие.  Означава още, че " сините " нямат  лукса да си разрешат ново поражение в шампионата, в случай че в реалност цел първо място е все по този начин настояща. Засега най-малко Боримиров и Костов, които най-силно биха камбаната за успех в края на сезона, не са развяли бялото знаме. В подобен случай няма място за нови оправдания - " сините " би трябвало да ликуват в събота следобяд на стадион " Васил Левски ". За да може въпреки всичко упоритостите за купа да имат някакво покритие. В противоположен случай са следващите празни обещания  преди футболна акция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР