МАНИЛА (Ройтерс) – Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши каза, че

...
МАНИЛА (Ройтерс) – Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши каза, че
Коментари Харесай

Президентът на Филипините казва, че дипломатическите усилия с Китай се насочват „в лоша посока“

МАНИЛА (Ройтерс) – Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши сподели, че е нужна „ смяна на парадигмата “ в метода, по който страната му подхожда към въпроса за Южнокитайско море, защото дипломатическите старания с Пекин бяха ориентирани „ в неприятна посока “.

Маркос, в изявление за японски медии на 16 декември, елементи от което бяха споделени с филипинските медии в понеделник, сподели, че обичайните дипломатически старания са били подценено от Китай, съгласно известие на президентския замък.

„ До този миг ние прибягнахме до обичайните способи на дипломация... само че вършим това към този момент доста години, с доста дребен прогрес “, сподели Маркос, който беше в Япония за възпоменателната среща на върха в Токио с Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН).

„ Време е страните, които считат, че са забъркани в тази обстановка, да имаме да излезе с смяна на парадигмата “, сподели Маркос, като в същото време повтори, че Филипините желаят да избегнат спор с принуждение. що се отнася до З...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР