Маникюрът е неизменна част от съвременната визия на поддържаните дами.

...
Маникюрът е неизменна част от съвременната визия на поддържаните дами.
Коментари Харесай

Може ли лакът за нокти да е вреден за здравето?

Маникюрът е неизменима част от актуалната визия на поддържаните дами. Текстурите, цветовете, формата на ноктите се трансформира, само че лакът остава наложителен за прелъстителен тип на ноктите. Част от дамите не прекарват и ден с „ голи “ нокти, а други посещават постоянно салоните за гел лак и украшения върху маникюра си. Какво съдържат обаче лаковете и могат ли да застрашат вашето здраве?

Ето какво е мнението на учебното заведение по медицина в Харвард. Проучванията демонстрират, че химикалите в лака за нокти могат да се всмукват в тялото, само че точното количество на асимилиране и дали е задоволително, с цел да има трайни негативни последствия за здравето, не са добре открити. И въпреки всичко по какъв начин лакът може да вреди, доколкото е известно, и какво да извършите, с цел да минимизирате заплахата?
Как да премахнем лака за нокти, без да се цапаме?
Всяка дама е наясно за досадното унищожаване на лака за нокти. Някои типове лакове могат да се отстранен елементарно, до момента в който други зацапват мн...
Прочети повече
Обикновен лак за нокти

Това е лакът, който познаваме от десетилетия и който нанасяме сами в домашни условия. Той не се нуждае от печене, смъква се елементарно с елементарен лакочистител и не поврежда изключително нокътната плочка изключително в случай че поставите основа, с която ще си спестите оцветяването ѝ. Бързото унищожаване с лакочистител даже без наличие на ацетон също е щадящо към кожата на пръстите ви и към ноктите ви. Основната заплаха при тези лакове идва от състава им и по особено проблем могат да основат незнайните марки, които са  без надзор на производството. Различни съставки могат да причинят проблеми с кожата, ноктите, алергии и даже да бъдат токсични. Дерматолозите поучават да избирате висококачествени лакове за нокти от марки, чието произвеждане предстои на надзор, с цел да бъдете спокойни за здравето си.

Още по-добро решение е да купувате лак за нокти, които не съдържа евентуално рискови съставки като формалдехид, формалдехидна смола и камфор. Формалдехидът е консервант, който е приет от Националния институт по рака като вещество, евентуално рисково за причиняване на  онкологични проблеми. Също по този начин е измежду най-често срещаните субстанции, които предизвикват алергичен контактен дерматит. Формалдехидната смола също може да аргументи алергичен контактен дерматит.  Цена на лакове без формалдехид и други нездравословни съставки е по-висока и надлежно те не са налични за дамите със скромни приходи, само че в случай че може да си ги позволите, постоянно ги предпочитайте. По-ниското наличие на химикали значи по-малък риск. Тези лакове също се нанасят и отстраняват елементарно в домашни условия с лакочистител с или без ацетон.

Грижете се и за кожичките към ноктите си, не ги режете, с цел да не си аргументите зараза. Всичко това дружно минимизира рисковете и ви оказва помощ да останете здрави, до момента в който впечатлявате с визията си.

 
6 приложения на безцветния лак за нокти, които ще ви изненадат
Всяка дама знае, че може да разчита на безцветния лак за нокти, с цел да фиксира бримката на чорапогащника си. Но става известно, че този козме...
Прочети повече
Гел лак за нокти

Този вид лакове (независимо дали са за домашна, или за професионална употреба) подлежат на изпичане с УВ лампа и това основава главния риск. УЛ лъчите предизвикват рак на кожата, както е известно. Това постанова да предприемате ограничения за предпазването ѝ. Нанасяйте върху ръцете си слънцезащитен крем, преди да печете лака си за нокти. Може да замените и УВ лампата с ЛЕД лампа, само че въпреки всичко имайте поради, че тя също може да излъчва малко УВ светлина.

Друг проблем при този лак е обвързван с нуждата от нападателен лакочистител, гланциране и нападателни процедури за премахването му. Това може да повреди нокътната плочка трайно.

Трета заплаха провокират съставките, в които също има химикали. Избирайте още веднъж лакове с понижено наличие на химикали и нездравословни субстанции.

Не е за занемаряване и заплахата от самия салон. Ако хигиената в салона е незадоволителна, процедурата може да докара до гъбички, инфекции и болести. За да се предпазите, избирайте деликатно салона, предпочитайте ЛЕД лампи и лакове с по-малко химикали и употребявате гел лак единствено за по-специални моменти, а не като непрестанен избор на лак за всекидневието.
6 метода да изсушим лака за нокти по-бързо
Изсъхването на някои лакове за нокти лишава доста време. За благополучие ние знаем няколко метода да извършите своя нов маникюр единствено за някол...
Прочети повече
 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР