Мандатност на директорите в детските градини, по-малко деца в групите

...
Мандатност на директорите в детските градини, по-малко деца в групите
Коментари Харесай

Протест срещу насилието над деца

Мандатност на шефовете в детските градини, по-малко деца в групите и камери в забавачките. Това желаеха бургаски родители, които се събраха в събота на митинг против насилието над деца пред общината в Бургас.

Протестът се организира на площад „Атанас Сиреков“, а майките и бащите, бяха довели със себе си и малчуганите. Поводът за недоволството им е казусът в детска градина „Брезичка“, който нашумя преди дни.

На клип, се видя по какъв начин една от възпитателките наскърбява и удря децата, а други две стоят безучастно. Четири възпитателки бяха уволнени, включително и директорката на детското заведение след абсурда, а прокуратурата образува досъдебно произвеждане и предстоят разпити на очевидци и експертизи, с цел да се реши ще има ли и покачване на обвинявания. От понеделник детската градина към този момент е с нови директорка и възпитателки.

В събота родителите, които се събраха на митинг, обявиха, че желаят успокоение за децата си. Сред тях бяха и майки, и татковци на деца от „Брезичка“. Майката на едно от пострадалите деца, които се виждат на клипа съобщи, че сега дъщеричката и върви на драго сърце на забавачка. Момиченцето се споделя Ани и бе скубано и влачено от уволнената към този момент ръководителка на групата.

„ Новите госпожи са невероятни, а новата директорка е неповторим човек, имаме диалог“, сподели майката пред публицисти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР