Manchester Airports Group (MAG), най-голямата британска летищна група, потвърждава, че

...
Manchester Airports Group (MAG), най-голямата британска летищна група, потвърждава, че
Коментари Харесай

MAG обжалва решението на КЗК за летище София

Manchester Airports Group (MAG), най-голямата английска летищна група, удостоверява, че към момента има интерес към летище София. MAG има вяра, че тяхната оферта е най-хубавата за България от позиция на дълготрайни стопански изгоди за цялата страна и през днешния ден оповестява изображения от предложенията си за развиване на Терминал 3 на летище София. В продължение на отворената си и транспарантна политика MAG през днешния ден удостоверява, че ще приготви тъжба пред Върховния Административен Съд.

Офертата на MAG за ръководство на летището включва най-високата препоръчана инвестиция (от 1.5 милиарда евро), която е 2.5 пъти повече от тази на класирания преди всичко претендент.

Оповестените за първи път изображения показват мащабността на офертата и препоръчаната инвестиция от 1.5 милиарда евро, което е в основата на тактиката на MAG и което ще отличи Летище София от останалите летища в района. Визията на MAG за Терминал 3 е да сътвори емблематичен и заслужен за награди Терминал за България. Дизайнът е неповторим и употребява детайли от обичайна българска архитектура, културно завещание и естествени забележителности, които ще основат трайно усещане за страната измежду посетителите.

Екипът на MAG поема уговорката да трансформира Летище София в районен хъб, подобрявайки доста свързаността посредством старта на директни връзки към далечни дестинации като Чикаго, Торонто и Шанхай. Компанията възнамерява и обезпечаване на директна съгласуваност на София с всички европейски столици, в това число и в Западните Балкани.

Осъществяването на план от такава големина се нуждае от умел строителен сътрудник – Beijing Engineering Group (BCEG), които са една от най-големите строителни компании в света. Те са част от консорциума, воден от MAG, и сега построяват най-голямото летище в света Beijing Daxing International Airport, публично отворено през септември 2019 година

Андрю Харисън, изпълнителен шеф на подразделението Летищни услуги на MAG, показа:

“Ние твърдо имаме вяра, че предлагането на MAG е най-хубавото за дълготрайното развиване на Летище София и се надяваме, че тези изображения ще дадат първична визия какво планираме. Вярваме, че Летище София има капацитета да бъде значима фокусна точка за развиването на националната стопанска система, а освен врата към България. Едно сполучливо, разрастващо се и ръководено добре от комерсиална позиция летище ще бъде по-доходоносно и ще генерира повече концесионен приход за българското държавно управление в дълготраен проект. Нашият бизнес проект и финансиране са тествани, действителни и изпълним. Освен това, инвестиция в летище като тази на MAG ще сътвори освен първо и трайно усещане от страната, само че и ще се трансформира в катализатор за цялостната българска стопанска система. Уверени сме, че с вярното ръководство и вложения Летище София може да има резистентен напредък, който да разреши България да се съревновава на световната сцена за туризма и директните непознати вложения.”

“Към момента сме изцяло съсредоточени в процеса по обжалване, тъй като имаме вяра, че има съществени правни пропуски и непълноти в процедурата и чакаме да представим проблема пред способените органи.”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР