Манчестър Юнйатед и Ливърпул не разочароваха и изиграха запомнящо се

...
Манчестър Юнйатед и Ливърпул не разочароваха и изиграха запомнящо се
Коментари Харесай

Най-голямото дерби в Англия се превърна в мач за историята

Манчестър Юнйатед и Ливърпул не разочароваха и изиграха запаметяващо се дерби на „ Олд Трафорд “ в четвъртфинал за Купата на Англия. Победителят можеше да бъде единствено един и той бе тимът на домакините, стигнал до успеха в 121-ата минута посредством гол на Амад Диало за 4:3.

„ Червените “ дяволи влязоха доста настоятелно в мача. След 10 минути към този момент водеха с 1:0 с помощта на Скот МакТомини. Той реагира най-бързо с добавка към изстрел на Алехандро Гарначо за 1:0. Гол на Ендо от гостите бе анулиран осем минути преди почивката поради засада. Все отново преди края на полувремето мърсисайдци изравниха, този път от постоянна обстановка. Автор на попадението бе Алексис МакАлистър, който получи помощ и от рикошет при изстрела си за 1:1. А в добавените минути се стигна и до поврат, защото Мохаме Салах вкара повторно за Ливърпул – 2:1.

Гостите допираха успеха, само че три минути преди края на постоянните 90 минути Антони изравни за Манчестър. Така прати мача в продължения, откакто при 2:2 Харви Елиът можеше да реши всичко, само че стреля около гредата. Но по-късно въпреки всичко означи – за 3:2 в 105-ата минута на мача, когато шутира от отдалеченост, топката се отби в Ериксен и попадна в мрежата на Онана.

Рашфорд изравни за Юнайтед в 112-ата минута. Тогава при 3:3, тъкмо когато нещата изглеждаха по този начин, като че ли ще има дузпи, Амад Диало вкара за 4:3 в 121-ата минута на дуела след изстрел диагонално. В насладата си обаче той си смъкна фланелката, а защото единствено пет минути по-рано бе получил първи жълт картон, в този момент се снабди с втори и бе изпъден. Така това дерби остава в историята, като един от най-атрактивните дуели сред двата английски гранда.

 

A post shared by The Emirates FA Cup (@emiratesfacup)

Жребият за полуфиналите отреди Юнайтед да играе с Ковънтри на „ Уембли “, до момента в който другата двойка е Манчестър Сити – Челси.

Още вести четете в категория Спорт

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР