Манчестър Юнайтед за последно спечели титлата в Премиър лийг през

...
Манчестър Юнайтед за последно спечели титлата в Премиър лийг през
Коментари Харесай

Виктор Осимен е израснал на бунище, сега струва 120 милиона евро

Манчестър Юнайтед за последно завоюва купата в Премиър лийг през сезон 2012/2013 година. " Червените дяволи " имат потребност от страховит нападател, с цел да могат още веднъж да се трансфорат в съперник за купата.

Ръководството на великана от " Олд Трафорд " наподобява вижда най-подходящата кандидатура в лицето на нигерийския централен нападател на Наполи Виктор Осимен, откакто стана ясно, че Манчестър Юнайтед се готви да развърже кесията през лятото, с цел да го има в редиците си.

Според медийни изявления от Наполи няма да се разделят с Осимен за по-малко от 120 милиона евро. Малко се знае за този 24-годишен футболист от Нигерия, който още доста дребен остава без майка. Той е последното от шест деца и е отгледан от татко си, който се грижи за него и останалите след гибелта на брачната половинка си. Името Осимен значи безусловно " Бог е добър " на диалекта от провинцията в Нигерия, от която фамилията се мести в столицата Лагос.

Фамилията не намира добър живот в Лагос. Малкият Виктор е заставен от дребен да работи. Първоначално оказва помощ на майка си, която продава вода на минувачите в жегите.

След гибелта й, Виктор като не сортира доста какво да работи, стига да може да оказва помощ на фамилния бюджет, защото татко му постоянно остава без работа.

Семейството му живее в един от най-бедните региони на Лагос, прочут с това, че в него се намира едно от най-големите сметища в Африка.

Футболът си остава огромната му обич и интерес в ранните години в локалното начално учебно заведение. Той се възхищава от Дидие Дрогба и най-големия си брат Андрю, който е локална футболна звезда. Андрю обаче изоставя кариерата си, с цел да изкарва пари за дребния Виктор и останалите си родственици. Виждайки напредъка на Виктор, Андрю се концентрира върху неговото развиване и се отхвърля от личното си обучение.

Малкият Виктор е воден на редица лагери и проби и триумфът идва през 2014 година, когато е признат в Ultimate Strikers Academy в Лагос. Там попада в полезрението на треньора Емануел Амунеке, който го взима на международното до 17 години. В Чили през 2015 година той прави възторг, като става втори изпълнител с 10 гола, а страната му печели купата.Едва 19-годишен той реализира първия си трансфер в чужбина, откакто подписва през 2017 година контракт с отбора от Бундеслигата Волфсбург. Дебютът му на 13 май същата година, когато влиза като запаса при равенството 1:1 против Борусия М. ППрез лятото на 2018 година той кара проби в белгийските Варегем и първенеца Брюж, само че заради заболяване от малария и двата клуба се отхвърлят от услугите му и не го взимат чартърен.

Смелост демонстрират от Шарлероа, където остават удовлетворени от изявите му (20 гола в 36 мача) и през 2019 година задействат клаузата за откупуването на правата му от Волфсбург. През юли същата година Осимен е продаден на френския Лил. Дебютира на 11 август с.г. и отбелязва два гола за успеха с 2:1 над Нант. С Лил той играе и в Шампионската лига и стартира да натрупа опит на високо равнище. На 2 октомври 2019 година той бележи първия си гол в шампионата на богатите при загубата с 1:2 от Челси.

Нигериецът приключва сезона като топреализатор на Лил и разумно притегля вниманието на по-големи клубове. Най-настойчив за подписа му се оказва Наполи, който брои 70 милиона евро за услугите му, което го прави най-скъпият африкански състезател към тази дата.

Престоят му в Наполи стартира обещаващо, само че не е слънчев. 2020-а година мина под знака на пандемията от ковид, която не подминава и играча.

Той е пуснат от клуба в родината си, с цел да отпразнува рождения си ден на 29 декември 2020 година. По време на празненствата той се заразява с Ковид-19, което излиза наяве след даването на положителен тест при завръщането му. Това в композиция с контузия в рамото го вади за близо месец от игра.

На 29 октомври 2022 година той отбелязва първия си хеттрик в Серия А при успеха с 4:0 над Сасуоло.

През ноември м.г. той става и изпълнител номер 1 измежду нигерийците в историята на италианския хайлайф, откакто се разписва за триумфа на Наполи над Аталанта с 2:1. С това попаденията му стават 32, до момента в който предходният връх принадлежи на Сими, обличал екипите на по-нископрофилни отбори като Кротоне, Салернитана и Беневенто. 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР