Манчестър Юнайтед успя да изтръгне инфарктен успех в последните секунди

...
Манчестър Юнайтед успя да изтръгне инфарктен успех в последните секунди
Коментари Харесай

Инфарктна победа за Манчестър Юнайтед, отново Роналдо е героят за червените дяволи

Манчестър Юнайтед съумя да изтръгне инфарктен триумф в последните секунди с 2:1 против Виляреал в дуел от втория кръг на Шампионската лига. Вечерта за Кристиано Роналдо беше особено, откакто той усъвършенства върха за най-вече мачове в шампионата. Пако Алкасер откри резултата за гостите в 53-та минута. Алекс Телеш изравни единствено 7 минути по-късно. Именно португалската мегазвезда се оказа на вярното място в последните секунди на мача, с цел да изстреля домакините до не изключително заслужена победа.

Срещата стартира с напън на домакините, само че Виляреал бе тимът, който пръв сътвори действителна голова заплаха. В 7-ата минута гостите проведоха контраофанзива, Джанджума бе изведен против Де Хеа, само че вратаря съумя да избави удара му.

Само минута по-късно късмет се откри и за " Червените дяволи ", като Роналдо стреля с глава след центриране от корнер, само че прати кълбото над вратата.

Джанджума обаче за повторно тормози Де Хеа в 10-ата минута, когато получи пас в наказателното поле и опита шут от дребен ъгъл, само че той бе много рисков и единствено блестящата интервенция на вратаря попречи да се стигне до гол. Седем минути по-късно Де Хеа трябваше да се намесва уверено и при удар на Пако Алкасер.

В 31-ата минута " Жълтата подводница " пропусна следващ страховит късмет. Пако Алкасер получи дълъг пас, възползва се от неточност на Варан и изскочи на прелестна стрелкова позиция, само че ударът му по земя мина до гредата.

В 43-ата минута пристигна най-хубавата опция за Манчестър Юнайтед. Погба опита доста прекрасен прехвърлящ пас зад отбраната, в последния миг Алберто Морено съумя да играе с топката, само че я насочи рисково по посока на личната си врата, само че имаше шанс и тя мина настрана.

В 45-ата минута обаче гостите още веднъж бяха покрай гола след удар на Пино от близко и следващо ослепително избавяне на Де Хеа. Осем минути след рестарта обаче като че ли неизбежното се случи. Арно Данжума съумя да изведе със страховит пас Алкасер, който най-сетне преодоля Де Хеа за 1:0.

Радостта за Виляреал обаче беше къса, откакто единствено 7 минути по-късно Алекс Телеш върна паритета за " алените дяволи ", възползвайки се от подаване на Бруно Фернандеш.

В 79-ата минута можеше да се стигне до цялостен поврат. Кавани получи прелестно центриране от Грийнууд, само че от близко с глава стреля до гредата. В самия край стрелеца на гостите Булай Дие изпусна две страхотни благоприятни условия, с което лиши испанците от подобаващ триумф на " Олд Трафорд ".

За сметка на това обаче най-после " жълтата подводница " даже трябваше да си тръгне без нито един пункт, откакто рекордьорът Роналдо съумя да донесе скъп триумф за своя отбор в 5-та минута на добавеното време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР