Манчестър Юнайтед ще има право да участва в европейските състезания

...
Манчестър Юнайтед ще има право да участва в европейските състезания
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед получава актуална информация от УЕФА на фона на опасенията за европейска забрана поради поглъщането на сър Джим Ратклиф

Манчестър Юнайтед ще има право да взе участие в европейските надпревари отсега нататък, макар присъединяване на частния притежател сър Джим Ратклиф във френския клуб ОГК Ница.

Имаше опасения, че делът на Ратклиф и в двата клуба може да се окаже спънка за присъединяване на Юнайтед в Шампионската лига или Лига Европа по едно и също време с екипа на Лига 1, макар че законите за надпревари в разнообразни надпревари на УЕФА беше спокоен. Инвестицията на Ратклиф в Юнайтед беше оповестена през декември 2023 година, като формалното известие за приключената договорка последва през февруари.

В момента Ница е на пето място в Лига 1, само че единствено четири точки изостава от Брест, който е втори. Те към момента могат да завършат в Шампионска лига, Лига Европа или Лига на конференциите на Европа за сезон 2024-25, какъвто е казусът с Юнайтед.

Ратклиф беше безапелационен, че няма риск от неговата Ница благосъстоятелност, която пречи на Юнайтед да играе футбол в Шампионската лига. Сега наподобява, че е бил прав да бъде толкоз надъхан.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР