Манчестър Юнайтед се класира без проблем за 4-ия кръг в

...
Манчестър Юнайтед се класира без проблем за 4-ия кръг в
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед громи и за Купата на Лигата

Манчестър Юнайтед се класира без проблем за 4-ия кръг в шампионата за Купата на Лигата. “Червените дяволи” записаха поредна безапелационна победа от началото на сезона, откакто надиграха с 4:1 Бъртън Албион на своя “Олд Трафорд”. Маркъс Рашфорд заби два гола в 5-ата и 17-ата минута, а с изключение на него се разписаха и Джеси Лингард в 36-ата и Антони Марсиал в 60-ата минута. Почетният гол за гостите вкара Лойд Дайър в 91-ата минута. Така носителят на трофея продължава напред в шампионата.

Още при първата си по-интересна офанзива Юнайтед стигна до разкриване на резултата. В 5-ата минута Майкъл Карик откри Джеси Лингард в наказателното поле, той с едно допиране продължи към Маркъс Рашфорд, който технично трансферира вратаря за 1:0.

Отново Рашфорд удвои преднината на домакините в 17-ата минута. Той получи пред наказателното поле, обърна се и с бомбен шут не остави шансове на вратаря.

В 23-ата минута Хуан Мата можеше да утрои преднината на своя отбор, само че от точката на дузпата не съумя да насочи добър удар и вратарят избави.

Играчите на Бъртън получиха късмет да се върнат в мача в 27-ата минута. Тогава Виктор Линдельоф сбърка и остави на Варни да му отнеме и да изведе Мейсън самичък против Ромеро, който излезе добре и блокира удара на нападателя.

Само минута по-късно Мата се отличи с нов пропуск, откакто се освободи в пеналта и стреля, само че в гредата. Испанецът продължи да бъде деен и в 31-ата минута още веднъж насочи нелош изстрел, който бе избавен от вратаря.

В 36-ата минута Юнайтед въпреки всичко направи преднината си класическа. След бърза офанзива Лингард бе изведен на стрелкова позиция и насочи удар, който след рикошет се озова във вратата.

В началото на втората част домакините вкараха нов гол посредством влезлият като промяна Люк Шоу, само че попадението бе анулирано поради засада. Все отново четвъртото попадение не закъсня. В 60-ата минута Рашфорд се освободи пред наказателното поле и пусна на скорост за Антони Марсиал, който стреля в близкия ъгъл и означи за 4:0.

До края на мача Юнайтед очевидно понижи оборотите и разреши на Бъртън да вкара почетен гол на “Олд Трафорд”. В самия завършек на мача гостите органиризаха добра офанзива, удар на Мърфи се отби от напречната греда, след което се стигна до безредие в пеналта, влезлият като промяна вратар Жоел Кастро работи много неумело и не съумя да улови топката, като в последна сметка Дайър я прати във вратата за крайното 4:1. Това бе първият гол във вратата на “червените дяволи” на личния им стадион от началото на сезона.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР