Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от два поредни мача без

...
Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от два поредни мача без
Коментари Харесай

Златната резерва Марсиал със скъпоценен победен гол за Юнайтед

Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от два следващи мача без победа във Висшата лига. В мач от 10 кръг „ алените дяволи “ се постановиха с 1:0 над Тотнъм в пряк спор за второто място във краткотрайното класиране. Резервата Антони Марсиал вкара единственото попадение в мача. „ Шпорите “ прекъснаха серията си от четири следващи победи и общо седем поредни срещи без загуба в шампионата.

Трите точки са извънредно значими за отбора на Жозе Моуриньо, който води борба със съгражданите от Манчестър Сити за шампионската купа във Висшата лига. Антони Марсиал пък е футболистът с най-вече голове като запаса от началото на сезона. Французинът има четири такива попадения, откакто в шест мача се е появявал като запаса.

В 12-ата минута Юго Льорис парира рисков удар на Маркъс Рашфорд от директен свободен удар, а при започване на второто полувреме младият нападател на Манчестър Юнайтед не съумя да прати топката във вратата на Тотнъм при добавка на удар на Хенрих Мхитарян.

В 73-ата минута Ромелу Лукаку опита диагонален удар, само че Льорис мазета. Четири минути по-късно Деле Али от вратарското поле пропусна най-чистото състояние за гол пред „ шпорите “. В 79-ата минута Лукаку прати топката в дясната греда на гостите с удар от наказателното поле.

Решителният миг в мача беше девет минути преди края. Ромелу Лукаку с глава продължи топката към Антони Марсиал, който се озова зад отбраната на гостите и стреля тъкмо в мрежата на Льорис.

С този триумф Манчестър Юнайтед събра актив от 23 точки и се приближи на две до водача Манчестър Сити, който по-късно през днешния ден гостува на Уест Бромич. Тотнъм остава трети с 20 пункта, на четири пред Арсенал, който през днешния ден приема Суонзи.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР