Манчестър Сити спечели драматично срещу Челси с 4:3 след изпълнения

...
Манчестър Сити спечели драматично срещу Челси с 4:3 след изпълнения
Коментари Харесай

"Манчестър Сити" триумфира на "Уембли", вратар и треньор сътвориха пълен цирк

" Манчестър Сити " завоюва трагично против " Челси " с 4:3 след осъществявания на дузпи и за втори следващ сезон победи с Купата на Лигата. В постоянното време и продълженията двата отбора не си вкараха гол, а при дузпите за " сините " от Лондон пропуснаха Жоржиньо и Давид Луис, до момента в който за " жителите " не осъществя само Лерой Сане.

Двубоят обаче ще бъде запомнен най-много със случилото се в последните минути от продълженията. Тогава вратарят на " Челси " Кепа Арисабалага получи разтежение, а мениджърът Маурицио Сари подреди да бъде осъществена промяна. Впоследствие обаче най-скъпият пазач в света алармира, че може да продължи игра. Италианският треньор обаче държеше Уили Кабайеро да влезе на мястото на Кепа. Така за пръв път във край на толкоз значим шампионат футболист отхвърли да бъде заменен... и надви.

Бесният Сари изгуби надзор край тъчлинията, удари в земята бутилка вода и се насочи към тунела, само че скоро по-късно се върна на скамейката. Малко преди наказателните удари мениджърът на " Челси " бе подготвен да се саморазправи с непокорния си състезател и единствено навременната интервенция на различен футболист на лондончани предотврати конфликта.

При дузпите Кепа се показа чудесно, спасявайки удара на Лерой Сане, бе близо и до това да отрази изстрела на Серхио Агуеро.

В последна сметка " Сити " взе Купата за втора поредна година. Любопитното е, че под управлението на Пеп Гуардиола " жителите " са спечелили всичките шест финала, в които се е стигало до дузпи.

" Челси " и " Манчестър Сити " се сблъскаха в спор за трофей едвам за повторно в историята, като предходният е през далечната 1986 година, когато лондончани печелят с 5:4 на " Уембли " във финала на Full Members Cup.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР