Манчестър Сити продължава по график в пътя си за титла

...
Манчестър Сити продължава по график в пътя си за титла
Коментари Харесай

Ман Сити се доближи до титлата и засили Евертън към Чемпиъншип

Манчестър Сити продължава по график в пътя си за купа №9 в историята си, откакто отборът реализира безапелационен триумф с 3:0 на визитата си на Евертън в мач от 36-ия кръг във Висшата лига. Илкай Гюндоган даде задатък на „ жителите “ с превъзходен гол в 37-ата минута, а по-малко от две по-късно пристигна и попадение №52 за Ерлинг Халанд във всички шампионати през сезона. В 51-ата още веднъж немският капитан на Ман Сити се разписа, с цел да оформи и крайния резултат на „ Гуудисън Парк “.

До първия гол на „ жителите “ Евертън се опитваше да озапти напъните на противника, само че силите на „ карамелите “ стигнаха за 37 минути в това им гонене. Така Ман Сити към този момент е с 85 точки при 35 изиграни срещи, четири повече от Арсенал.

Евертън, от своя страна, остана на 17-ото място с 32 точки и ще е до края на сезона в битката за своето оцеляване в елита на Англия. Лийдс Юнайтед е 18-и с 31 точки, до момента в който 19-ият Лестър Сити е с 30 пункта.

В идващия кръг Евертън има аудиенция на Уулвърхемптън, до момента в който Ман Сити ще одобри Челси на „ Етихад “, само че преди този момент „ жителите “ имат ангажимент в полуфиналите от Шампионска лига.

В седмата минута Едерсон не работи добре и изрита нерешително върната към него топка, само че МакНийл не съумя да я овладее добре. Последва и неправилност от Рубен Диаш, която също не бе осъдена от Калвърт-Люин.

Не беше минал и четвърт час от срещата в Ливърпул, а Уокър пусна вдясно в наказателното поле за Алварес. Аржентинският нападател опита да комбинира с Халанд, само че Джеймс Тарковски се придвижи чудесно и блокира паса на младока на Сити. Малко по-късно пък Аймерик Лапорт и Йери Мина влязоха в единоборство при корнера за " жителите ", като преди той да бъде изполнен като че ли колумбиецът ощипа по корека Лапорт, който отвърна с удар в ръката му. След това Мина се свлече на тревавта, държейки се за гърдите, само че реферът Тейлър не разглеждаше обстановката за евентуален червен картон.

След 28 минути пък удар на Мрез от дъгата с левия крайник отлетя високо в трибуната " Парк Енд " на " Гуудисън Парк ". Малко по-късно мощен диагонален шут на Фодън беше блокиран от Дуайт МакНийл. В 34-ата минута Евертън извърши корнер, а Тарковски отигра с глава, подавайки към Мейсън Холгейт, който от три метра не съумя да се разпише.

Осем преди края Сити откри резултата в срещата след магнетично осъществяване от Илкай Гюндоган. Рияд Марез пое отдясно и центрира за капита на " жителите ". Той беше с тил към вратата, само че се оправи чудесно, откакто овладя с коляно, което отстрани Нейтън Патерсън. Йери Мина не нападна халфа, който с тил шутира по забавен метод и вкара гола във вратата, защитавана от Джордан Пикфорд - 1:0 за Ман Сити.

Едва две минути по-късно гостите от Манчестър удвоиха своя актив, откакто Халанд с второто си допиране в срещата се разписа Този път Илкан Гюндоган получи вляво и центрира в наказателното поле на " карамелите ", а Халанд се извиси над защитата на домакина и с глава прониза Пикфорд - 2:0 за Сити. Това беше и 52-ият гол за Халанд през сезона, което изобщо не е неприятно като статистика.

В добавеното време на първата част Сити разигра чудесно, а Кайл Уокър получи вдясно, с цел да подаде към излезлия на върха на нападението Илкай Гюндоган, само че този път германецът беше блокиран от защитник на Евертън, с цел да означи трето попадение. Шест минути след подновяването на второто полувреме Ман Сити покаче още своя задатък, откакто Илкай Гюндоган с финес прати топката във вратата на Пикфорд след осъществяване на свободен удар - 3:0.

Донякъде разумно след третия гол, Ман Сити понамали темпото на игра, откакто на отбора му следва мач-реванш в полуфиналите от Шампионска лига против Реал Мадриди и " карамелите " почнаха да държат повече топката, само че без някаква заплаха за вратата на Едерсон. Все отново в 66-ата " йкарамелите " бяха покрай това да понижат пасива си, само че удар с глава на Патерсън срещна напречната греда. Съдията уточни нов ъглов удар, само че нямаше допиране от Едерсон при предната обстановка, а след него Мина нападна с глава топката, само че неопределено.

Четвърт час преди края Джордан Пикфорд събори с удар Ерлинг Халанд в наказателното поле на Евертън и връхлетя върху норвежеца, който се свлече на земята, само че реферът Антъни Тейлър не уточни бялата точка за Сити.

LIVE /

0:1 Гюндоган (37)

0:2 Халанд (39)

0:3 Гюндоган (51)

Евертън: Джордан Пикфорд, Нейтън Патерсън, Мейсън Холгейт, Йери Мина, Джеймс Тарковски, Гана Гей, Джеймс Гарнър, Абдулай Дукуре, Дуайт МакНийл, Алекс Иуоби, Доминик Калвърт-Люин

Мениджър: Шон Дайш

Манчестър Сити:  Едерсон – Кайл Уокър, Аймерик Лапорт, Рубен Диаш, Мануел Аканджи, Илкай Гюндоган, Родри, Рияд Марес, Фил Фодън, Хулиан Алварес, Ерлинг Халанд

Мениджър: Хосеп Гуардиола
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР