Манчестър сити постигна ценна победа над ПСЖ с 2:1 в

...
Манчестър сити постигна ценна победа над ПСЖ с 2:1 в
Коментари Харесай

"Сити" обърна ПСЖ и си гарантира първото място в групата

Манчестър сити " реализира скъпа победа над ПСЖ с 2:1 в група А на Шампионската лига. Успехът на " Етихад " подсигурява на " жителите " първото място в потока и на пръв прочит преимущество в жребия за директните елиминации.

Тимът на Пеп Гуардиола доминираше през огромна част от срещата и съумя да си върне за през септември. " Сити " е с четири победи и една загуба, като има 12 точки, а ПСЖ е втори с осем. В другата среща " Република България Лайпциг " разгроми " Брюж " с 5:0 и завърза борбата за третата позиция, като двата отбора са с по 4 точки.

" Сити " доминираше от началото на дуела, само че напъните на " жителите " през първата част приключиха без гол. Противно на логиката ПСЖ откри, когато в 50-ата минута Килиан Мбапе приключи контраофанзива и вкара под плонжа на Едерсон.

До края на дуела парижани имааха епизодични прояви в офанзива, а дейностите се водеха пред тяхната врата. В 63-ата минута Рахим Стърлинг вкара на празна врата, а 13 по-късно се разписа и Габриел Жезуш след хубава асистенция на Бернардо Силва.

Към осминафиналите продължиха още " Реал " (Мадрид) и " Интер " от група D. Мадридчани разгромиха " Шериф " като посетител в Тираспол с 3:0 с голове на Давид Алаба, Тони Кроос и Карим Бензема. По-рано " Интер " вкъщи " Шахтьор " с 2:0 с два гола на Един Джеко.

" Реал " е лидер в групата с 12 точки и на 7 декември приема " нерадзурите ", които имат две по-малко. " Шериф " е трети и си подсигурява присъединяване в Лига Европа напролет.

" Аякс " и " Ливърпул " продължиха съвършения си баланс, като се подредиха до " Байерн " (Мюнхен) с пет победи от пет мача. Тимът от Амстердам обърна " Бешикташ " в Истанбул при 2:1, а мърсисайдци победиха " Порто " с 2:0.

В група С, в която е " Аякс " обаче интригата е за второто място. " Спортинг " победи " Борусия " (Дортмунд) с 3:1 в Лисабон и събра девет точки, до момента в който жълто-черните са с 6. В последния мач " Дортмунд " приема " Бешикта ", а " Спортинг " гостува в Амстердам.

В групата на " Ливърпул " интригата е цялостна зад мърсисайдци. " Милан " победи " Атлетико " (Мадрид) като посетител с 1:0 с гол на Жуниор Масиас в 87-ата минута. Кръг преди края " Порто " е втори в група В с 5 точки, " росонерите " са с четири, колкото има и " Атлетико ", заемащ последното място.

През декември " Порто " приема " дюшекчиите ", а " Милан " е хазаин на " Ливърпул ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР