Манчестър Сити победи Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от

...
Манчестър Сити победи Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

Стоунс и Холанд донесоха обрата на Манчестър Сити над Борусия Дортмунд

Манчестър Сити победи Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Джуд Белингам откри резултата, а Джон Стоунс и Ерлинг Холанд донесоха обрата за домакините.

Хосеп Гуардиола се трансформира в петия управител, с 150 мача в Шампионска лига. Само сър Алекс Фергюсън (102) и Карло Анчелоти (99) имат повече победи от испанеца (95) за този интервал.

" Гражданите " се задоволиха с владението на топката през първото полувреме и сътвориха повече голови положения. Единственият прецизен удар на стадион " Ейтихад " в Манчестър обаче бе на сметката на гостите.

След почивката " жълто-черните " поведоха в резултата. Марко Ройс шутира към противниковата врата, а на пътя на топката бе Джуд Белингам, който с глава промени траекторията на кълбото за 1:0. Той е най-резултатният (4) британски тинейджър в конкуренцията и също по този начин е с най-вече мачове (18).

Ерлинг Холанд бе покрай изравнителен гол, само че ударът му срещна дясната греда.

Натискът на британския първенец се отплати в 80-ата минута. Джон Стоунс насочи компактен удар отвън наказателното поле, с цел да изравни.

Четири минути след първото попадение, " сините " още веднъж бяха точни. Ерлинг Холанд засече центриране в наказателното поле на Жоао Кансело и с впечатляващ скок означи победния гол. Норвежецът е най-младият футболист в историята на Шампионска лига (22 години и 55 дни) с гол за и против един и същи тим (Борусия Дортмунд).

Другият мач от групата сред Севиля и Копенхаген приключи наедно 0:0.

Манчестър Сити е водач в класирането на група " Джи " с цялостен актив от точки. Борусия Дортмунд заема втората позиция в подреждането с 3 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LidkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР