Манчестър Сити и Реал Мадрид се изправят един срещу друг

...
Манчестър Сити и Реал Мадрид се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Манчестър Сити и Реал определят другия финалист в Шампионска лига

Манчестър Сити и Реал Мадрид се изправят един против различен в полуфинален мач-реванш от шампионата Шампионска лига. Срещата на „ Етихад “ е довечера, 17 май, от 22:00 часа българско време. Първият мач сред двата европейски гранда завърши при тъждество 1:1 на „ Сантяго Бернабеу “. Победителят от конфликта довечера ще срещне на финала Интер, който нощес в профил градския противник Милан с общ резултат 3:0. Финалът на Шампионска лига е на 10 юни в Истанбул.

Епизод номер 1 от борбата сред Сити и Реал приключи без победител след равностойна игра. Манчестърци започнаха по-активно, само че бяха осъдени след превъзходен удар на Винисиус Жуниор, който не остави шансове на съотборника си в националния тим Едерсон. След почивката Кралският клуб игра по-добре и имаше на собствен ред няколко преференциални положения, само че стражът на „ белите “ Тибо Куртоа бе матиран след топовен изстрел на Кевин Де Бройне. Наставникът на „ белия балет “ Карло Анчелоти имаше искания към съдията Артур Диаш за това, че топката е излязла отвън очертанията на терена в тъч преди попадението на Де Бройне, само че в последна сметка голът бе зачетен.

Двата състава се изправят един против различен в повтаряне на полуфинала от предходната година, когато Реал продължи към разногласието за трофея след страхотна драма в реванша на „ Бернабеу “. Сити бяха повели в резултата посредством Рияд Марез и имаха задатък от два гола, само че късни попадения на Родриго и тъкмо осъществяване на Карим Бензема от дузпа в продълженията отстраниха съпротивата на Пеп Гуардиола и компания. Сега обаче „ небесносините “ имат домакинско преимущество във втория конфликт и ще се опитат да се възползват по най-хубавия метод от него – отборът няма загуба вкъщи в ШЛ в последните пет години, както и от началото на тази – 14 победи във всички шампионати на „ Етихад “.

„ Моето завещание, нашето завещание е към този момент извънредно. Не сме глупави, знаем чудесно значимостта на утрешния дуел. Един от най-ключовите, откогато сме дружно тук. Не можем да го отречем заради шампионата, противника и доста други неща. Казах на играчите „ изживейте го като голяма опция, насладете се на момента. Какви късметлии сме. Невероятни щастливци сме да бъдем тук. Всичко е в нашите ръце, зависи от нас, не би трябвало да вършим нещо удивително, просто да бъдем себе си и да спечелим един мач, с цел да стигнем финала “, сподели Гуардиола на конференцията си преди срещата.

Сити са с опция за исторически требъл, като са на победа от купата във Висшата лига и са на край за ФА Къп, където ги чака дуел с градския противник Манчестър Юнайтед на 3 юни. Реал от своя страна има опция да победи за 15-и път в шампионата на богатите. Отборът загуби финала за Суперкупата на Испания от Барселона с 1:3, като каталунците детронираха Кралския клуб и в Ла Лига. Все отново, възпитаниците на Анчелоти сграбчиха трофея за Купата на Краля след победа над Осасуна с 2:1 и отбрана на купата в ШЛ ще значи завършването на акцията с две купи във витрината.

Съдийска бригада от Полша ще управлява конфликта на „ Етихад “. Шимон Марчиняк получи наряд за основен арбитър, а негови асистенти ще бъдат сънародниците му Павел Соколницки и Томаш Листкиевич. За четвърти арбитър е назначен румънецът Ищван Ковач, а на ВАР-а ще оперират Томаш Квятковски и Бартош Франковски. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР