Манчестър Сити е победителят в Шампионската лига след успех над

...
Манчестър Сити е победителят в Шампионската лига след успех над
Коментари Харесай

Ман. Сити покори Европа! Требълът е факт!

Манчестър Сити е спечелилият в Шампионската лига след триумф над Интер с 1:0 във финала. " Гражданите " направиха исторически требъл, който е едвам вторият в историята на британски клуб, след този на Манчестър Юнайтед през 1999-а година.

Още в 6-ата минута Манчестър Сити можеше да открие резултата, откакто Бернардо Силва навлезе несмущаван в противниковото наказателно поле и стреля с левия си крайник, само че ударът му мина на сантиметри от левия непряк дирек на Онана. В 20-а минута Интер насочи първия си удар в срещата, като Брозович опита да заплаши вратата на Едерсон от разстояние, само че шутът му прелетя високо над напречната греда.

Кевин де Бройне изведе отлично Ерлинг Холанд в 26-а минута, като норвежецът остана самичък против вратаря и стреля с левия си крайник, само че Онана реагира отлично и съумя да избави. Малко по-късно белгийският полузащитник на Манчестър Сити самичък опита удар отвън наказателното поле, само че стражът на Интер внимаваше и улови. Секунди по-късно Кевин де Бройне падна на тревата, без да има контакт и бе сменен от Фил Фодън.

Десет минути след началото на второто полувреме Един Джеко също се строполи на земята и се наложи да бъде наложително сменен от Ромелу Лукаку. В 58-а минута Интер имаше превъзходен късмет, като Мануел Аканджи направи груба неточност, а Лаутаро Мартинес остана самичък против Едерсон, само че аржентинецът стреля право в тялото на вратаря на " жителите ". 

В 68-а минута Бернардо Силва получи в наказателното поле и опита центриране, което бе избито, само че Родри връхлетя върху отскочилото кълбо и насочи компактен изстрел с десния крайник, при който Онана не съумя да реагира, а топката влетя в мрежата му - 1:0 за Манчестър Сити.

Секунди по-късно Интер можеше да изравни, откакто Димарко засече центриране и стреля с глава, а топката се отби от напречната греда. Бранителят още веднъж опита удар с глава, само че той бе блокиран

В 88-а минута Ромелу Лукаку получи топката на чиста позиция от Николо Барела, като белгийският нападател стреля с глава, само че Едерсон мазета с коляно. В 95-а минута още веднъж Интер имаше късмет да изравни, откакто състезател на италианския отбор се извиси високо при корнер на първа греда и съумя да насочи добър удар, само че Едерсон още веднъж направи блестящо избавяне.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР