Мамо, мога ли да ти кажа нещо?“ Как премина последният

...
Мамо, мога ли да ти кажа нещо?“ Как премина последният
Коментари Харесай

Най-важните 10 секунди в разговорите с деца

„ Мамо, мога ли да ти кажа нещо? “ Как мина последният диалог с вашето дете? Комуникацията с деца може да бъде сложна, а първите 10 секунди са от решаващо значение за понататъчното развиване на диалога. Ето 3 аргументи първите 10 секунди от всеки диалог с вашите деца да са най-важни.
1. Първите 10 секунди оповестяват дали сте за или срещу тях
Вашата реакция в първите 10 секунди от диалога споделя на вашето дете дали сте приближен човек за диалог. Като майки би трябвало да осъзнаем, че на нашите деца може да им е лишило дни до седмици, с цел да съберат смелостта да приказват с нас. Без значение какво могат да кажат децата ви, благодарете им, че ви се доверяват задоволително, с цел да го споделят. Можете даже да ги насърчите, като кажете: „ Това несъмнено е изисквало храброст да ми го кажеш. Гордея се с теб. "

 Добави изложение

Когато децата чуят сходни изречения, това подхранва доверието им. В човешката природа е да не искаш да разочароваш или ядосаш някого. Ако обаче децата ви открият, че сте търпеливи и разбиращи, когато това се случи, то отговорът ви би трябвало да бъде: „ Ти не си проблем, желая да схвана твоята обстановка и желая да ти оказа помощ. “

 
2. Първите 10 секунди могат да оказват помощ за триумфа на диалога
Помислете за това: Случвало ли ви се е да се страхувате да говорите с някого и да се притеснявате какво ще си намерения той или тя? Посрещането на децата с самообладание, обич и предпочитание за схващане през първите 10 секунди им дава убеденост и им разрешава да приказват свободно. Много пъти деца ще ви „ тестват “, като споделят единствено това, което считат, че желаете да чуете или което няма да звучи толкоз зле. Въпреки това, когато сте търпеливи, вие ги успокоявате и отваряте път за връзка.

Когато децата изискат да кажат нещо, първият отговор би трябвало да бъде „ Винаги! “ След това, когато стартират да описват какво им е на разум, би трябвало да употребявате отговори като: „ Разкажи ми повече! “ или „ Радвам се, че ми сподели това. Благодаря ти, че го показа с мен. “ Дайте на децата си убеденост през първите 10 секунди, с цел да могат да поддържат връзка ясно и намерено и вие да разберете какво ги тревожи.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 
3. Първите 10 секунди дефинират дали бъдещите диалози ще се случат
Убедена съм, че по-голямата част от вас желаят децата им да тичат при тях, когато имат проблеми или бъркат. Искате те да имат вяра, че ще ги подкрепите и ще им помогнете във всяка обстановка или условия, в които се намират. Ако през тези първи 10 секунди те почувстват, че сте им ядосани или нямате време за тях, може в последна сметка да си помислят: „ Да, мама не ме схваща. По-добре да потърся помощ някъде другаде. " Или още по-лошо, да си помислят, че въобще не могат да получат помощ.

 Добави изложение

Но когато останете спокойни и изразите любовта си към децата, без значение какво ви споделят, те научават, че постоянно сте до тях и желаете те да приказват с вас. Трябва да извършите всичко допустимо, с цел да накарате децата си да идват при вас, вместо да бягат, когато имат потребност от помощ. Разговорите с деца ще бъдат сложни понякога, само че можете да вдъхнете доверие и убеденост в тях и да насърчите по-добра връзка употребявайки вярно първите 10 секунди.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР