Malwarebytes, компанията зад популярната серия за антивирусна защита със същото

...
Malwarebytes, компанията зад популярната серия за антивирусна защита със същото
Коментари Харесай

Промяна в лицензионната политика на Malwarebytes създаде смут сред потребителите

Malwarebytes, компанията зад известната серия за антивирусна отбрана със същото име, нанесе смяна в лицензионната политика на продуктите си, която сътвори отрицателна реакция измежду общността зад програмата, предава Bleeping Computer. С версия 3.8 на Malwarebytes доживотните лицензи, които продава компанията на своите консуматори, към този момент важат единствено за един личен компютър. Така, доста от ползващите продукта откриват неотдавна, че не могат да употребяват Malwarebytes на повече от една машина.
Malwarebytes, познати преди с безплатния си офлайн скенер Malwarebytes Anti-malware, оферираше и платена версия, която пази в действително време и се предлага с доживотен лиценз. През 2014, компанията разгласи промени в лицензионния си модел, преминавайки към издаването на лицензи на годишна база. Пожизнените лицензи останаха като алтернатива за известно време, като въпреки и преди да имаше условието за апаратура на една машина, потребителите можеха да го конфигурират и на друга.

С новите правила обаче, това не е допустимо. Когато потребителите се пробват да надградят своите съоръжения до версия 3.8, те откриват, че лицензионния им ключ работи единствено за един от компютрите им. На другите машини се появява предупредително известие, в което се декларира, че активацията е невъзможна на въпросната машина.

Това, което предизвика възмущение във форумите на Malwarebytes не е толкоз самата смяна толкоз, колкото неналичието на авансово съобщение за нея и недобрата противоположна връзка на компанията с общността. От самата компания декларират, че условието за един лиценз на една машина постоянно го е имало, просто до момента не е налагал строги рестрикции в това отношение.

Това, което е нужно да създадат засегнатите от смяната във лицензионната политика да основат профил в уеб страницата на компанията, в случай че нямат подобен и да деактивират ръчно лиценза на машината, която не употребяват, възползвайки се от лиценза, за който са платили на тяхната дейна система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР