Малта прие 44-ма мигранти, които Италия отказа да допусне на

...
Малта прие 44-ма мигранти, които Италия отказа да допусне на
Коментари Харесай

Малта прие 44-ма мигранти, които Италия отказа да допусне на своя територия

Малта одобри 44-ма мигранти, които Италия отхвърли да допусне на своя територия, съобщи Франс прес, като се базира на изказване от през вчерашния ден на малтийските въоръжени сили.

Плаващият под флага на Маршаловите острови търговски транспортен съд "Джъст Фиц Трети " избави в понеделник вечер 44-мата души, изпаднали в тежко състояние с плавателния си съд по време на рисковото пресичане на Средиземно море от крайбрежията на Северна Африка към Европа.

Пътувалият към Тунис търговски транспортен съд промени маршрута си, с цел да помогне на бедстващите хора в малтийски води южно от дребния италиански остров Лампедуза.

Според Малта избавените мигранти е трябвало да бъдат откарани на най-близкото пристанище, което в тази ситуация е било това на Лампедуза, намираща се южно от Сицилия. Италианският вътрешен министър и водач на крайнодясната партия "Лига " Матео Салвини обаче се опълчи на идването на нови мигранти в Италия.

"След отхвърли на Италия да даде на кораба достъп до най-близкото леговище и поради влошаващите се метеорологични условия в региона ", Малта одобри да подслони мигрантите, заяви малтийската войска.

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците и Международната организация по миграцията показаха през вчерашния ден неодобрение от обстоятелството, че "политическото говорене по въпроса с бежанците и мигрантите, особени за тези идващи в Европа с плавателни съдове, става все по-враждебно ".

Матео Салвини поддържа подписаното от предходното италианско държавно управление съглашение с Триполи, по силата на което либийската брегова защита поема задължението да стопира мигрантите и да ги връща в Либия.

В оповестено през вчерашния ден свое изявление главата на Римокатолическата черква папа Франциск съпоставя тези, които изпращат мигрантите в Либия, с нацистите и фашистите.

"В днешни дни продължаваме да се борим с възприятието си за виновност за осъщественото от комунистите, нацистите и фашистите, само че в този момент? Сега не се ли случва същото? Разбира се, че да! И това се прави с бели кадифени ръкавици! ", възмущава се Светият отец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР