Мълния удари 8-годишно момченце, докато се разхождало с родителите и

...
Мълния удари 8-годишно момченце, докато се разхождало с родителите и
Коментари Харесай

Мълния удари дете в Бургас

Мълния удари 8-годишно момченце, до момента в който се разхождало с родителите и сестра си в Морската градина на Бургас. Семейството било застигнато от мощна стихия на път към ресторант, в който решили да търсят заслон.
„ Сестричката на момченцето е имала подготовка малко преди да стане случаят ”, описа Ангел, който е непосредствен на фамилията.
„ Падна гръмотевица и майката на детето сподели някой да се обади на 112. Аз звъннах и отидох да видя дали момченцето е в схващане ”, изясни очевидецът на случая Никола.
Той видял, че детето е в безсъзнание. „ Майката правеше дишане уста в уста на детето, а бащата - сърдечен масаж ”, добави очевидецът.
Момченцето е занесено на ръце в болничното заведение от татко си. От лечебното заведение споделиха за NOVA, че детето е било в положение на клинична гибел.
„ Без витални индикатори, без сърдечна активност. Благодарение на бързите и съответни дейности на екипите в Спешното поделение и приложените лекарства и интубация, детето е възстановило сърдечна активност ”, разяснява зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас доктор Светослав Тодоров.
Момченцето е настанено в Интензивното поделение. Животът му остава в заплаха. „ Първите 24 часа са безусловно сериозни. Извършват се спомагателни образни проучвания. Всички консултанти са на терен. Детето е с изгаряния в региона на гръдния панер и крайниците ”, добави доктор Тодоров.
Д-р Лъчезар Иванов интубира момчето преди то да възвърне сърдечната си активност. „ На монитора имаше данни за миокарден инфаркт. Това обаче са неща, които ще се доуточняват. По гърдите и по седалището имаше следи от мълнията ”, посочи той.
Борбата на лекарите за живота на момчето продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР