Мълния е ударила участници в състезание по планинско колоездене. Един

...
Мълния е ударила участници в състезание по планинско колоездене. Един
Коментари Харесай

Мълния уби колоездач по време на състезание в Гърция

Мълния е блъснала участници в съревнование по планинско колоездене. Един човек е погубен, втори е ранен, съобщи БГНЕС, като се базира на " Катимерини ".

Двамата мъже са взели участие в надпреварата " Шестте върха ", което минава през шестте най-високи върха на планината Фалакро в Северна Гърция, когато гръмотевица е блъснала групата бегачи в 4 ч. сутринта на височина 1 340 м, оповестяват полицейски чиновници.

Два избавителни отряда на противопожарната работа се изкачили на планината от близкия град Драма, с цел да намерят един бегач, на 55 година, към този момент мъртъв, а различен, на 56 година, съществено ранен. Раненият бегач е превозен със аероплан до болница в град Кавала, където управляващите оповестиха, че е в тежко положение. Самоличността на двамата не е открита.

Състезанието с дължина 35,7 км е почнало в 19:00 ч. в събота в село Пиргой, на 630 м по скатовете на 2232-метровата планина. Всичките шест най-високи върха на Фалакро в Гърция са високи над 2000 метра; планината се простира и в България.

Времето е било положително при старта на надпреварата, само че през нощта почнал да вали мощен дъжд и пътеката станала кална. Докато удари мълнията, няколко от участващите 55 бегачи са били стигнали до финала в планинска хижа на върха на ски курорта Фалакро. Бегачите имали 12 часа, с цел да завършат надпреварата.

Състезанието е едно от петте и второто по краткост, проведени от 2018 година насам от Клуба по пешеходен туризъм и алпинизъм " Неврокопи ", намиращ се в близкия град Като Неврокопи, под общото име " Замръзнали върхове ". Трите най-дълги надпревари - 269, 103 и 46 километра (167, 64 и 28,6 мили) - са сертифицирани от основаната в Швейцария Международна асоциация за тичане по пътеки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР