Малкото германско селце в Бавария - Гадхайм, е новият географски

...
Малкото германско селце в Бавария - Гадхайм, е новият географски
Коментари Харесай

Баварско селце е новият географски център на Евросъюза

Малкото немско селце в Бавария - Гадхайм, е новият географски център на Европейския съюз. Селцето Гадхайм закупи новия си статут, откакто в среднощ в петък, 31 януари, Англия напусна съюза. То лиши " купата " от градчето Вестернгрунд в Североизточна Бавария.

За 89-те поданици на селцето, намиращо се в баварския район Долна Франкония, вълнението от това, че ще се трансформира в новия географски център на Европейски Съюз, обаче леко се е изпарило, означи преди дни ДПА. Причината за това е дълго траялия развой на раздялата сред Брюксел и Лондон.

Точните координати на селцето съгласно Националния географски институт на Франция, който пресмята географския център на Европейски Съюз, са 9 градуса, 54 минути, 7 секунди източна дължина и 49 градуса, 50 минути, 35 секунди северна широчина.

Гадхайм от дълго време се готви за новия си статут след Брекзит; преди няколко месеца в селцето издигнали знамето на съюза.

През 2017 година жителите му качили сатирично видео в Ютюб, в което популяризират селото си като предстоящ център на евроактивност.

В клипчето те даже приканват Шотландия да не провежда втори референдум за самостоятелност, с цел да не остава в Европейски Съюз, защото това щяло да лиши Гадхайм от специфичния му статут. Във видеото жителите на Гадхайм също по този начин се майтапят, че в отдалеченото селце има задоволително място, с цел да одобри доста от интернационалните капиталови банки, които щели да " изоставен Лондон и да трансферират централите си в новия център на Европейски Съюз ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР