Малко вероятно е тази тройна коалиция да продължи на управлява,

...
Малко вероятно е тази тройна коалиция да продължи на управлява,
Коментари Харесай

Социлог: Правителство на малцинството ще оцелее в агония максимум месец или два

Малко евентуално е тази тройна коалиция да продължи на ръководи, защото желанието на премиера да е отпред на държавно управление на малцинството – е доста мъчно . Това съобщи в " Офанзива " по социологът от „ Тренд ” Евелина Славкова .

„ Тази тройка, която се обрисува, и желанието на премиера да продължи да ръководи с държавно управление на малцинството - е доста мъчно и е малко евентуално да продължи. По-скоро ще имаме някакво продължение на тази мъка . Още един – два месеца най-много . Но няма по какъв начин това държавно управление, в тази обстановка, да продължи да ръководи в коалиция на малцинството и да търси сътрудници – заветните 12 души, които да се причисляват извън в този брак, който е строшен ”, безапелационна е тя.

Социологът употребява метафората за брака, с цел да изясни сривовете в обединението . „ Разцеплението в тройната коалиция евентуално е композиция от трите съществени фактора, както е при всеки общоприет бракоразвод, и най-много несходството в характерите. Това го забелязахме при самото образуване на тази коалиция – че толкоз са разнообразни сътрудниците, че нямаше по какъв начин да не се случат в един миг и останалите последици – невярност и издръжката на децата ”, акцентира тя.  

По думите ѝ е забавно кой ще бъде този запалянко, който ще реши да се включи в този строшен брак и да гласоподава оставките на министрите, някои от които се бавят по процедурни аргументи. " В момента в мъка живеят и останалите политически партии. Защото всеки се опасява от всеки, че в един миг кърпата ще бъде хвърлена по всяка една от тематиките, за които се знае, че е проблематична. Още при основаването на този брак говорехме, че има проблематични точки, без да калкулираме войната в Украйна. Няма особена изненада в това, че Слави Трифонов - най-импулсивно и може би премислено в някаква степен - реши да напусне ".

Според Славкова тази спешна конюнктура сега - доста мъчно може да се ръководи с малцинство . " Реформите и концепциите, които ръководещите имат - напълно няма да минат. Ще стартира едно извиване на ръце, търсене на " златен пръст " . Може да се ръководи по този начин - единствено в случай че е доста умерено и няма обществено напрежение. А това няма по какъв начин да стане - изключително с тази свръхинфлация, която ще следим през идващите месеци ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР