Малко след началото на пълномащабната инвазия в Украйна, руските власти

...
Малко след началото на пълномащабната инвазия в Украйна, руските власти
Коментари Харесай

Путин отрязва и ютюб на руснаците

Малко след началото на пълномащабната инвазия в Украйна, съветските управляващи блокираха всички огромни самостоятелни медии, както и инстаграм и фейсбук. След това, в средата на март 2022 година, държавната РИА Новости, базирайки се на неизвестен източник, непосредствен до Роскомнадзор, заяви, че ще блокира „ до края на идната седмица “ в Руската федерация ютюб, най-голямата платформа за издание на без значение наличие.
 
Тогава управляващите не посмяха да блокират - обаче при започване на 2023 година тази тематика още веднъж се появи в новинарския дневен ред. Бившият началник на Роскомнадзор Александър Жаров сподели на 18 януари, че блокирането на услугата би трябвало да бъде „ премислено “, в случай че тя „ продължи да се занимава със редовно и съзнателно нарушение на съветското законодателство “

Социалната мрежа Вконтакте се концентрира върху развиването на своето видео направление, което също може да се пояснява като подготовка за вероятно блокиране на услугата.

Основателят на ЧВК Вагнер, предприемачът Евгений Пригожин, който е непосредствен до Путин (който се държи като обществен политик от началото на инвазията), приказва по-откровено от другите. През януари 2023 година той сподели: „ Ютюб скоро ще бъде затворен. А тези, които интензивно употребяват ютюб, от своя страна ще бъдат разпознати и ще понесат справедливо наказване, откакто бъде неразрешен. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР