Малко, след като Община Пловдив“ съобщи официално, че не може

...
Малко, след като Община Пловдив“ съобщи официално, че не може
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Решението е на база фактология, не сме си променяли позицията

Малко, откакто Община „ Пловдив “ заяви публично, че не може да даде стадион „ Христо Ботев “ на БФС за интервала 14-16.11.2023 година коментар по тематиката направи и кметът на града Костадин Димитров.
Ето какво сподели Димитров на спонтанен брифинг пред постройката на Общината:
Кметът на Община Пловдив и администрацията взимат решение на база фактология. Още в петък ние получихме писмо от изпълнителя на ремонтните действия, че не е допустимо да се организира футболната среща сред България и Унгария.
През уикенда получихме посредством обществените мрежи разнообразни неподписани писма и с оглед интереса, който има към това мероприятие, още сутринта попитахме още веднъж изпълнителя дали може да обезопаси обекта. Той ясно отговори, че не може да обезопаси обекта и да реалокира машините. И с оглед сигурността на хората ние издаваме този документ, който споделя доста ясно за невъзможността за провеждането на тази среща на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив.
Тази позиция от петък не е променяна. Ние имаме входирано искане от БФС по отношение на меморандума, който е подписан. Там не е спазен срокът. Имаме и връзка с Регионална дирекция на вътрешните работи – Пловдив, които показват терзания, че може да има риск за живота на жителите на Пловдив и за тези, които по този начин или другояче ще се опитат да бъдат към стадиона. Това решение е извънредно основано на фактология.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР