Малко след като излезе в края на миналата година, Saltburn

...
Малко след като излезе в края на миналата година, Saltburn
Коментари Харесай

Провокативният филм, за който всички говорят, но ще остане без награди

Малко откакто излезе в края на предходната година, Saltburn се трансформира във кино лентата, който всички обсъждаха и повтаряха, че би трябвало да се гледа. Той стана филм номер едно на Prime Video по Коледа, песента към него - Murder on the Dancefloor, се завърна в класациите, а TikTok беше залят със наличие, обвързвано с кино лентата.
 Saltburn и инфлуенсърите, които нелегално влизат в действителния палат от кино лентата на Емералд Фенел
Замъкът от хитов филм - обект на набези

Популярността на Saltburn изигра неприятна смешка на притежателя му

Saltburn е написан и режисиран от Емералд Фенел, която е притежател на Оскар, а в актьорския състав влизат надарените Бари Когън, Розамунд Пайк и Джейкъб Елорди. Историята, която описват те - за студент от оксфордския университет, който се увлича по собствен благороден и обаятелен състудент, с цел да прекарат дружно едно незабравимо лято в обширното имение на ексцентричното му семейство, звучи много друго от блокбъстърите, които преобладават на кино екраните напоследък.

Затова и някак упованията бяха, че този филм следва да бъде оценен от рецензията и да получи награди през сегашния сезон. Факт е обаче, че най-голямото достижение на Saltburn си остават петте номинации за БАФТА и две за Златен глобус, само че нито една извоювана статуетка.

Кино критиците на запад обаче също не са напълно единомислещи. Докато едни дефинират кино лентата като просто " гладаем ", то други го назовават " смел ". Няма по какъв начин да не споменем също, че в бокс офиса Saltburn също се е показал добре, което значи, че несъмнено е съумял да притегли фенове.

А целият " звук " към кино лентата, естествено, се е разразил в обществените мрежи, където точно феновете споделят отзиви и имат властта да основават явления. Така да вземем за пример съгласно Deadline видеоклиповете, свързани със Saltburn, са натрупали цели четири милиарда гледания единствено в TikTok. А това, което е привлякло най-вече вниманието на почитателите, е дело на умелата сценаристка и режисьор Емералд Фенел, а точно провокативните моменти във ваната, на гроба и с танца.

Това, което в последна сметка Saltburn потвърждава, е, че е последният образец за резистентен на рецензията филм, който не е наложително да е блокбъстър, основан на комикс или със специфични резултати, с цел да натрупа положителни доходи, написа Guardian. И макар че не блесна на филмовите награди до момента, съумя да развълнува младата публика, която другояче надали би отделила и пет минути от скъпото си екранно време за сходна история.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР