Малко са хората, които не са любители на чая. Независимо

...
Малко са хората, които не са любители на чая. Независимо
Коментари Харесай

Ароматни рецепти за сладкиши с чай

Малко са хората, които не са фенове на чая. Независимо дали става въпрос за билков чай, за плодов, за черен, зелен или за някоя от многото му вариации, чаят е тази напитка, която постоянно участва на масата ни.

Интересното обаче е, че с изключение на за пиянство чаят може да бъде употребен и за изработката на някои сладки и сладкиши. Ето 3 от най-сполучливите предписания за сладкиши с чай:

Чаени пръчици

Необходими артикули: 50 г пудра захар, 60 г брашно, 2 яйца, 1 ч. ч. ром, 1 пакетче черен чай

Начин на подготвяне: Ромът се затопля и в него се оставя пакетчето чай за към 20 минути, с цел да пусне аромата си, след което се изважда. В подобаващ със се разрушават захарта и яйцата, до момента в който станат на пяна. Прибавят се брашното и ромът и още веднъж се разбърква. Тази примес се цялостни в пош и се шприцоват пръчици върху тава, застлана с хартия за печене. Сладките се пекат в авансово загрята на 180 градуса фурна.

Ароматни чаени топчета

Необходими артикули: 1 пакетче черен чай, 300 г настърган млечен шоколад, 3 с. л. какао на прахуляк, 250 г течна сметана

 Чаени топчета

Начин на подготвяне: Сметаната се поставя в подобаващ съд на парещ котлон да се нагрее. Преди да кипне, в нея се поставя пакетчето чай и се оставя да престои по този начин 30 минути. Чаят се изважда, сметаната се връща на котлона и в нея се поставя да се разтопи шоколадът, като непрестанно се разбърква.

Шоколадовата примес се оставя да престои 30 минути, след което купата, в която се намира, се поставя в по-широк съд, цялостен с лед. Започва да се разрушава с миксер до втвърдяване. От тази примес се оформят дребни топчета, които се овалват в какаото. Поднасят се незабавно.

Чаен кекс

Необходими артикули: 4 яйца, 1 1/2 ч. ч. захар, 1 к. ч. прясно мляко, 1 с. л. бакпулвер, 1 к. ч. олио, 4 ч. ч. брашно, 1 пакетче ванилия, 100 г сметана, 1 пакетче чай рояк необут, 3 с. л. пудра захар

 Кекс

Начин на подготвяне: В дълбока купа се изсипват захарта и яйцата и се разрушават с миксер, до момента в който сместа побелее. Към тях се прибавя олиото и разтвореният в млякото бакпулвер. Разбърква се, прибавя се ванилията и брашното и още веднъж за малко се разрушава с миксер до приемането на немного гъсто тесто.

Изсипва се във форма за кекс и се пече на 180 градуса до цялостна подготвеност. Когато кексът е подготвен сметаната се поставя да се загрее на котлона и преди да кипне в нея, се слага чаят и пудрата захар. Разбърква се и сосът се оставя да престои 15 мин. Пакетчето чай се маха и със сметановата течност се залива готовият кекс. Отново се оставя да престои, до момента в който попие добре сосът.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР