Малко повече от месец преди своя 45-и рожден ден Бартоло

...
Малко повече от месец преди своя 45-и рожден ден Бартоло
Коментари Харесай

Безсмъртният Колон изпусна перфектен мач срещу шампиона в 8-ия ининг

Малко повече от месец преди своя 45-и рожден ден Бартоло Колон си уреди среща с бейзболната история, само че в последна сметка не съумя да стигне в точния момент. Живата легенда на МЛБ държеше съвършен мач за Тексас Рейнджърс в гостуването против първенеца Хюстън Астрос от постоянния сезон и бе на 6 аута разстояние от безспорното величие.

44-годишният доминиканец в профил първите 21 батери на домакините подред, преди да даде база за боли на Карлос Кореа за начало на осмата част. Така Колон изпусна опцията да стане най-възрастният питчер с съвършен мач във Висшата лига, задминавайки върха на Ранди Джонсън (40 г.) от 2004 година



Следващият батер на " астронавтите " – Джош Редик, удари двоен шлагер и по този начин постави край и на вероятността ветеранът на " рейнджърите " да стане най-възрастният собственик на " ноу остроумен ". Рекордьор остава иконата Нолан Райън, хвърлил последния от своите недостижими седем на 44 година и 9 дни през 1991 година

" Да, когато минаха седем ининга, започнах да си мисля за това. Но знаех, че тези момчета могат да удрят. Бързата ми топка и кривата работеха. Точно това беше, каквото търсех. Най-важното в края на деня е успеха, тя е най-ценната за тима ", разяснява Колон, който напусна игра при 2 аута в 8-ия, откакто Юлиески Гуриел му скапе и шътаута със саможертвен флай.



Благодарение на влязлата точка Хюстън изравни резултата на 1:1, само че след това загуби мача с 1:3 в 10-ия ининг. Гостите бяха повели с хоумрън на Робинсон Чиринос в 3-тия, което бе и единственият позволен шлагер от звездния запалител на домакините Джъстин Верландер в 8-ининговото му дежурство.

Чиринос се оказа героят на Тексас и в спомагателната част, когато удари двоен шлагер с 2 RBI против Ектор Рондон (L 1-1) и донесе триумфа на отбора от Арлингтън с 3:1. Джейк Дикман (S 1) затвори дуела от възвишението на ст. " Минит Мейд Парк ", а успеха получи различен риливър – Киоун Кела (W 2-0), изработил чиста отбрана в 9-ия ининг.



Мачът се игра в Деня на Джаки Робинсън, в който Мейджър лийг обичайно уважава паметта на първия негър бейзболист при експертите, като облича всички играчи в лигата с униформи с неговия №42 на гърба. Повече от 1/3 от плануваните дуели нощес обаче по този начин и не се изиграха поради неприятното време в централната северна част на Съединени американски щати.

Необичайно мразовитото време в Средния Запад отсрочи цели шест срещи, в това число дабълхедър сред Детройт Тайгърс и Ню Йорк Янкис в Мичиган. Статистиците оповестиха, че за финален път толкоз доста мачове от МЛБ са отлагани преди съвсем 10 години – на 12 септември 2008-а.

Another MLB Sunday is in the books.

RT if your team won... or had their game postponed ¯_()_/¯ pic.twitter.com/W3ipxvJ2CO
— FOX Sports: MLB (@MLBONFOX) April 16, 2018

Хюстън Астрос - Тексас Рейнджърс 1:3 (10 ининга)

ст. " Минит Мейд Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 R
H
E
ТЕКСАС
0
0
1
0
0
0
0
0
0
2 3
5
1
ХЮСТЪН
0
0
0
0
0
0
0
1
0
0 1
3
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 15 АПРИЛ:

Американска лига

Бостън Ред Сокс - Балтимор Ориолс 3:1
Детройт Тайгърс - Ню Йорк Янкис отсрочен *
Детройт Тайгърс - Ню Йорк Янкис отсрочен *
Кливланд Индиънс - Торонто Блу Джейс отсрочен
Минесота Туинс - Чикаго Уайт Сокс отсрочен
Канзас Сити Роялс - Лос Анджелис Ейнджълс отсрочен
Сиатъл Маринърс - Оукланд Атлетикс 1:2

Национална лига

Ню Йорк Метс - Милуоки Бруърс 3:2
Маями Марлинс - Питсбърг Пайрътс 3:7
Синсинати Редс - Сейнт Луис Кардиналс 2:3
Вашингтон Нешънълс - Колорадо Рокис 5:6
Чикаго Къбс - Атланта Брейвс отсрочен
Лос Анджелис Доджърс - Аризона Дайъмъндбекс 7:2
Сан Диего Падрес - Сан Франциско Джайънтс 10:1

Интерлига

Тампа Бей Рейс - Филаделфия Филис 4:10

---
* Дабълхедър

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР