Малко под 39 градуса бяха максималните температури вчера, а днес

...
Малко под 39 градуса бяха максималните температури вчера, а днес
Коментари Харесай

Хасково: В жегите пациентите на спешните медици се увеличават

Малко под 39 градуса бяха оптималните температури през вчерашния ден, а през днешния ден е чака да е още по-топло. Съветът на лекарите за най-горещите часове на деня е хората да не излизат на открито. Хасковлии обаче не го съблюдават.

Часът е 10 и в Спешното поделение на хасковската болница се готвят за следващото тежко дежурство.

„ Високите температури се отразяват зле на сърдечно - съдовата система, на всички хора с пейсмекъри, със стендове, с високо кръвно  налягане, по- възрастни. Идват тука при нас, тъй като се усещат зле “, разяснява доктор нели Несторова.

В жегите пациентите на незабавните медици се усилват.

„ Топлиният удар е рисков за  организма - по всички правила на неврохирургията е съществено затруднение, което  може да докара и до съдбовни последствия. Така че доста би трябвало да се обърне внимание навръх това, че би трябвало да се заобикалят тези часове, в които има високи температури “, споделя Николай Кичуков – шеф на Спешното поделение в МБАЛ – Хасково.

Знае го и 80-годишният Панчо Христов, само че и в жегата му се постанова да отиде на доктор.

„ Притеснявам се, само че тази инжекция, която я вземам, е значима. Трябва да изляза, то има дата, на три месеца “, разяснява мъжът.

От Инспекцията по труда припомнят, че в най-топлите часове на деня работата навън е неразрешена.

„ Всяко увреждане на здравето на служащия, станало по време на работа на работното място, е трудова акцидент, тъй че топлинният удар също е такава “, споделя Кирчо Кирев – шеф на Инспекцията по труда в Хасково. Отговорен за здравето на чиновниците е работодателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР