Малко по-топло ще бъде днес, с максимални температури от 8°

...
Малко по-топло ще бъде днес, с максимални температури от 8°
Коментари Харесай

По-топло време днес с температури от 8° до 13°

Малко по-топло ще бъде през днешния ден, с оптимални температури от 8° на североизток до 13° на северозапад, в София - към 10°. Ще доминира слънчево време, със слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. През нощта вятърът ще отслабне и в утринните часове в низините и равнините ще бъде с мъгли, които в западните елементи на Дунавската низина и Тракийската равнина, ще се задържат съвсем през целия ден.

В останалата част от страната ще има и слънчеви часове. Ще духа сдържан, на север от планините - краткотрайно мощен югозападен вятър и там температурите ще доближат до 13° - 14°, в останалата част от страната оптималните ще бъдат - от 7° до 12°.

По Черноморието ще е облачно, само че без превалявания. Ще духа сдържан южен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще е в планините. Ще бъде обаче прохладно. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури и там ще се покачат и в курортите ще са към 9-10 градуса. На Алеко - към 5°.

Силен югозападен вятър и стопляне и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи низините, където ще бъде с мъгли. В северозападната част от полуострова ще има превалявания от дъжд, тук-там обилни.

През идващите дни и у нас ще има превалявания, които с идното внезапно и значително захлаждане, на всички места ще преминат в сняг. Ще се образува снежна завивка, а в Източна България и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В събота преваляванията ще спрат, само че температурите ще продължат да се намаляват и в неделя сутринта в цялата страна ще бъдат под нулата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР