Малко по-рано беше съобщено, че белгийската полиция го е задържала,

...
Малко по-рано беше съобщено, че белгийската полиция го е задържала,
Коментари Харесай

Стрелецът от Брюксел е мъртъв, издирват негови съучастници

Малко по-рано беше обявено, че белгийската полиция го е задържала, като преди този момент го е простреляла в гръдния панер и положението му е тежко.

Според министъра на вътрешните работи Анели Верлинден е допустимо нападението да е дело на терористична клетка. Издирват се съучастници, посочи полицията, представена от кореспондента на Българска телеграфна агенция.

По данни, представени от локалните медии, Ласуед е бил мигрант от Тунис, който през 2019 година е изискал леговище в Белгия, само че е получил отвод. Не се е удостоверила информацията, че в Тунис той е бил преследван за терористична активност и е изяснено, че в родината си е бил регистриран за дребни престъпления.

Във видео, публикувано онлайн, терористът съобщи принадлежност към групировката " Ислямска страна ". е.

Белгийските служби за сигурност са очаквали терористичен удар след събитията в Израел и Газа, само че не са планували нахлуване против жители на Швеция, където неколкократно бяха изгаряни копия на Корана, разясниха в изявленията локални специалисти.

Според тях полицията е била готова за нападение против представители на еврейската общественост. По тази причина снощният футболен мач сред тимовете на Белгия и Швеция в Брюксел не е бил анулиран, разясняват те.

Експерти оповестиха в навечерието на вчерашното нахлуване, че в Белгия се водят на доклад към 600 радикализирани ислямисти и джихадисти.

Мнението на специалистите е, че сходни набези е най-вероятно да се правят от непрекъснато пребиваващи в страната, а не от пристигнали от чужбина терористи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР