Малко по-ниски бяха температурите тази сутрин, спрямо вчера, но все

...
Малко по-ниски бяха температурите тази сутрин, спрямо вчера, но все
Коментари Харесай

Горещо в понеделник, захлаждане, валежи и гръмотевици от сряда

Малко по-ниски бяха температурите тази заран, по отношение на през вчерашния ден, само че все по този начин извънредно високи за средата на април: минималните са от 6° в Кюстендил и 8° в София до 12° в Бургас и 14° във Варна. Без основна смяна ще се задържат оптималните: сред 25° и 30°, в София към 26°, по Черноморието - от 20° до 24°. Ще остане слънчево , с повече облаци в източните и планинските региони. Ще духа слаб северозападен вятър.

През нощта ще остане безоблачно, със слаб, към този момент югозападен вятър. Минималните температури в множеството региони ще са сред 9° и 14°, в София - към 10°. След обяд вятърът от юг-югозапад ще се усили до сдържан и с него дневните температури още ще се покачат - оптималните ще са сред 29° и 34°, в София към 30°, още веднъж по-ниски по Черноморието - от 22°-23° по северното крайбрежие до към 29° в региона на Бургас. И там ще се задържи слънчево, със слаб и сдържан югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, с наклонност към увеличаване.

Слънчево и прохладно ще бъде времето в планините - вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще се покачат сензитивно и оптималните в курортите ще са от 18° на Алеко до 21° в Пампорово и 22° в Боровец.

Във вторник облачността последователно ще се усилва и вечерта в крайните западни региони е допустимо за малко да превали. В сряда в източната половина от страната ще се задържи топло и с раздрана облачност, до момента в който в западната половина ще бъде прохладно, чакат се обилни превалявания, гръмотевични стихии, вероятни са градушки, а температурите там внезапно ще се намаляват и денем ще остават под 20°. През идващите дни захлаждането ще продължи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР