Малко парче хартия за безгрижно пътуване през Европа – така

...
Малко парче хартия за безгрижно пътуване през Европа – така
Коментари Харесай

Как немски журналист стана Петър Иванов за 2000 евро

Малко парче хартия за нехайно пътешестване през Европа – по този начин немски кореспондент разказва българският паспорт. Според него това е желан документ от трафикантите на бежанци и паспортните фалшификатори в Гърция.

Кристоф Кюрбел си купил български паспорт в Гърция за 2000 евро, споделя той пред „ Билд” (Bild). Така станал Петър Иванов.

Европейска комисия желае още най-малко 50 000 бежанци в Европа и България в Шенген

Вълни от мигранти занапред ще има

Само за последните 3 месеца на гръцките летищата са задържани 729 бежанци с подправени документи. Въпреки това бизнесът на фалшификаторите и трафикантите процъфтява.

Фалшив паспорт в комплект със самолетен билет за Германия костват на един емигрант сред 4 и 5 хиляди евро. Като българските документи са измежду най-евтините. Те имат преимуществото да подсигуряват и свободно предвижване в противоположна посока.

В Атина, столицата на Гърция не е мъчно да намериш човек, от който да си купиш документ за идентичност.

Кюрбел декларирал, че желае да отиде в Турция, а след това в Сирия. След като фалшификаторът решил, че журналистът не е немски служител на реда под прикритие, подлучването на паспорта станало елементарно.

Журналистът обаче предлага на бежанците да си купят италиански или гръцки паспорт. Така е по-лесно да се стигне със аероплан до Италия и оттова с трен до Германия, защото пасажерите от идващите самолети от Гърция към този момент подлежат на по-строг надзор на немските летища.

„ В твоята обстановка и български паспорт прави работа, с него ще минеш елементарно в Турция”, декларирал фалшификаторът.

Цената на българският паспорт била общо 2 хиляди евро - 1000 при предаването на фотосите и още 1000 при приемането на документа. Срещите сред журналиста и фалшификатора ставали в кафене в Атина. Заради коледните празници поръчката малко се забавила и била изпълнена за 5 вместо за нормалните 3 дни. Така Кристоф Кюрбел станал Петър Тодоров Иванов.

Wie aus dem BILD-Reporter der Bulgare Petar Ivanov wurde! @BILD alles bekannt aber nichts wird dagegen gemacht! Hauptsache allen geht es gut nur dem Dummen Arbeiter nicht https://t.co/dPqpUHEQdU
— Dilirius (@Dilirius) 29 декември 2017 година
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР