Малко над 2 милиона лева ще струва изработката на мобилно

...
Малко над 2 милиона лева ще струва изработката на мобилно
Коментари Харесай

Мобилното приложение за електронна идентификация ще струва около 2 млн. лв.

Малко над 2 милиона лв. ще коства направата на мобилно приложение за електронна идентификация. Това  излиза наяве от обществено оповестения контракт на Министерството на електронното ръководство с " Информационно обслужване ".

В контракта е записано, че авторските и сродните права, собствеността върху софтуерните артикули, както и техният първоначален код ще е на страната. А софтуерът ще е с " отворен код ".

Държавата ще заплати над милион и 750 хиляди лв.. С Данък добавена стойност сумата е малко над 2 милиона.

Парите ще се заплащат на стадии от свършената работа. Системата би трябвало да може да работи на разнообразни езици, е записано още в контракта с  " Информационно обслужване ".

Изпълнителят би трябвало да показа също разбор и оценка на риска, които да послужат като " основа за включване на съответни и сложни условия за мрежова и осведомителна сигурност. "

От министерството твърдят, че в контракта са заложени предложенията на експертната общественост от публичното обсъждате.

Очаква се приложението да проработи до края на годината. След въвеждането му достъпът до електронни услуги ще става без електронен автограф.

Заради проблемите с доставкете на чипове от Министерството на електронното ръководство споделиха, че слагането им в персоналните карти ще се отсрочи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР