Малкият остров Касос е малко познат и е разположен между

...
Малкият остров Касос е малко познат и е разположен между
Коментари Харесай

Сезонът на ветровете 


Малкият остров Касос е малко прочут и е ситуиран сред о. Крит и о. Карпатос. Пътуването до него не е малко. Фериботът от Пирея плава над 20 часа. На самия остров живеят едвам към 1300 души. Голяма от популацията на Касос преди години се е преселила и има общественост в Ню Йорк.

Голяма част от тях имат и къщи на острова, които посещават през лятото. Сега през октомври, царува безусловно успокоение. В най-голямото градче Фри, което е и единственият кей за рядко идващите фериботи, животът е отегчителен, само че за хора, търсещи идилия, вкусна храна и красиви морски гледки, мястото е изключително уместно.

Природните дадености са присъщи за тези места. Скалист терен без съвсем никакви дървета. Това прави контраста с красивото море още по-силен.

Морето е към момента топло с температура от над 20 градуса, а на въздуха към 25. Вятърът е непрекъснат посетител на това място, изключително есента и зимата.

Исторически Касос е един от двата острова в Гърция “Острови герои ”. Причината е поради съпротивата им против Османската империя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР