Малкият двуместен самолет е трябвало да изпълни своя летателен план

...
Малкият двуместен самолет е трябвало да изпълни своя летателен план
Коментари Харесай

Самолетът, който се разби край Ихтиман, е разработка на НАСА

Малкият двуместен аероплан е трябвало да извърши своя летателен проект от летище Ихтиман  до село Черньово до село Драганово. От първичния оглед на мястото, където е станал случая, стана ясно че машината е почнала да губи внезапно височина и се е разрушила.
От Mинистерството на превоза дефинираха самолета като „ пробен ".
Близък другар на починалите Иван Костадинов и Вяра Лозанова изясни, че машината е разработка на НАСА, а двамата били опитни в авиацията.
„ Специално на този аероплан Иван има огромен опит - може би над 300 часа има на този аероплан, тъй че го е опознал добре да не позволява някакви груби неточности ”, изясни Антон Георгиев от съдружие „ Крила ”, който познава и двамата починали.
Според Антон Георгиев водачът е летял при всяко положително време за хвърчене, правил е огромни обиколки на България, взел участие е във всички събития на организацията на притежатели на самолети. " Беше много деен в любителската авиация ", изясни още Георгиев пред bTV.
Той удостовери, че самолетът не е пробен аероплан, а серийно произвеждане, даже е създаден от НАСА.
„ Иван го поддържаше сносно механически грижеше се за него... обичаше самолета. Администрацията задоволително добре си извършва отговорностите дори по – строго от всяка една друга страна. Затова и този аероплан е регистриран в Италия ”, изясни Антон Георгиев.
Продължава следствието на случая, министерството на превоза обяснява аргументите, а Националната следствена работа търсят възможен отговорен.
Летището също е тествано, а останките на машината към този момент не са в полето до село Черньово.
Подобен случай с дребен аероплан имаше през април край Оризаро до Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР