Малките романтични жестове стоплят сърцето. Още по-добре ако са просто

...
Малките романтични жестове стоплят сърцето. Още по-добре ако са просто
Коментари Харесай

Обичам те - фигурки от полимерна глина

Малките сантиментални жестове стоплят сърцето. Още по-добре в случай че са просто по този начин, без мотив, целящи да създадат деня ни по-усмихнат. Като дребни бисерчета проблясват в сивото всекидневие, с цел да ни припомнят, че любовта е тук. Много по-ценни са ръчно направените подаръчета. Онези, направени със личните ни ръце и с мисъл за индивида, за който са предопределени. Скъпи са, поради времето отделено за изработката им и любовта и положителните усеща, които са попили. Оригинални и неповторими са, тъй като няма да ги намериш във всеки магазин, а дребните грешки и неравности са по-скоро преимущество, в сравнение с недостатък.

Предлагам ви една концепция за сходен сантиментален жест – фигурки от полимерна глина. Изработете сами сърцето, което ще подарите за Св. Валентин или за рожден ден. Направете четирилистна детелина и я поднесете с думите – “Ти си моят шанс ”. Или пък радостно оранжево Слънце, което да споделя – “Огряваш живота ми ”. Не е мъчно.

Ето какво ви е нужно:

Полимерна глина – определен от вас цвят
Дървени шишчета
Темперни или водни бои

С полимерната глина се работи доста елементарно. Тя е сходна на пластелин и моделин, мека е и се обработва единствено с ръце. Не са ви нужни други принадлежности. Заглажда се също доста елементарно - с пръсти. Когато работите с нея, имайте поради, че цапа и е добре да постелите нещо или да употребявате пластмасова дъска.

Сега идва ред на вашето въображение – направете фигурката, която желаете или няколко такива. Набодете всяка на дървено шишче. Сложете ги в подобаващ съд и ги опечете във фурната на 110 градуса за 30 минути. Времето належащо за изпичане ще намерите указано върху опаковката на полимерната глина. Аз персонално застилам на дъното хартия за печене. Имайки поради, че това въпреки всичко е нехранителен артикул, добре е да ползвате остаряла тава или съд, в който повече няма да готвите.

След приключване на нужното време, извадете фигурките от фурната и оставете да изстинат, с цел да се втвърдят добре. След това в случай че желаете може да лакирате със специфичен лак. Аз избрах да оставя глината натурална, тъй като аленото, което съм избрала има ослепителен резултат, който съгласно мен е задоволителен. Полимерната глина, като се изключи че се предлага с разнообразни цветове, има и доста спомагателни резултати – ослепителен, светещ и други Така че бихте могли да изберете какъвто ви харесва. Ще я намерите в книжарниците, арт магазинчетата или тези с материали за художници.

Оцветете по-късно шишчето с темперни или водни бои, с цел да придобие вашето създание приключен тип. По предпочитание може да декорирате в допълнение с панделка или филц. Всичко е въпрос на усет и желания.

Подобни фигурки може да изработите и за децата, за декориране, стоят доста всело и забучени в саксия с цвете. Всичко, което роди фантазията ви. Освободете въображението си и се отдайте на творчество.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР