Малки острови от архипелага Тонга са понесли големи щети от

...
Малки острови от архипелага Тонга са понесли големи щети от
Коментари Харесай

Малки острови от архипелага Тонга са понесли големи щети от силното изригване на подводен вулкан и последвалото го цунами

Малки острови от архипелага Тонга са понесли огромни вреди от мощното изригване на подводен вулкан и последвалото го цунами. Цяло село е било разрушено при двойното злополучие, описа за Ройтерс дипломатът от Тонга Къртис Туихаланджинджие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че фрагментите, направени през вчерашния ден по време на разследващ полет на новозеландските военни, демонстрират обезпокоителни подиуми. Напълно унищожено е село на остров Манго, а на прилежащия остров Атата липсват цели здания.

Засега две са доказаните жертви на бедствието, съобщи полицията на Тонга.

Организация на обединените нации заяви през вчерашния ден, че сигнал за злополучие е бил подаден от зона, в която се намира остров Манго. Военноморските сили на Тонга оповестиха, че зоната е била връхлетяна от талази с височина 5-10 метра след изригването на вулкана.

Островите Манго и Атата се намират на сред 50 и 70 километра от вулкана Хунга Тонга Хунга Хаапай, който изригна в събота. Атата е с население от към 100 души, а Манго - с към 50 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР