Малки, мекички и вкусни банички, идеални за закуска, за обяд

...
Малки, мекички и вкусни банички, идеални за закуска, за обяд
Коментари Харесай

Банички с пълнеж от сирене и лапад

Малки, мекички и вкусни банички, идеални за закуска, за обяд със салата, за следобедно похапване просто ей по този начин или пък вечер, гарнирани със сирена и чаша хубаво вино. Нека ви е сладко!

Необходими Продукти

● прясно мляко - 100 мл
● вода - 100 мл
● квас - 20 г прясна
● захар - 1 с.л.
● самардала - 1 ч.л.
● олио - 30 мл
● брашно - към 400г

за плънката


● зелен лук - 2 стръка
● лапад - 200 г
● крема сирене - 125 г
● сирене - 150 г краве
● майонеза - 100 г

за намазване


● яйца - 1 бр.
● сусам - за поръсване

Начин на подготвяне

Аз подготвям тестото в машината за самун, като поставям продуктите в следния ред: прясно мляко, вода, олио, захар, половината брашно, самардала, останалото брашно, квас.

Пускам на стратегия за тесто с втасване и след час и 10 мин. имам готово тесто. Ако нямате машина за самун, пригответе тестото по следния метод:

Първо се пресява брашното. Смесете го със самардалата, след което направете кладенче в средата. Млякото се затопля леко дружно със захарта и водата.

Разтворете в затоплената течност маята. Излейте всичко в кладенчето, прибавете и олиото. Заместе меко тесто, което се покрива с найлоново фолио и домакинска забрадка. Оставете го на топло да шупва към 1 час или до момента в който удвои размера си.

Междувременно пригответе плънката. Лукът се нарязва на ситно, а лападът се бланшира. Смесете всички артикули за плънката. Омесете още веднъж втасалото тесто и го разделете на 2 елементи.

Разточете ги на тънки правоъгълници. Вътре се разпределя плънката и се навива на плътно руло. Нарежете на триъгълници и подредете в тава, в която авансово сте поставили хартия за печене.

Оставете баничките да си починат за 20-тина минути. Намажете ги с разрушения жълтък и поръсете със сусам. Печете в загрята на 180 градуса фурна до подготвеност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР