Малки и средни компании в туристическия сектор на Гърция ще

...
Малки и средни компании в туристическия сектор на Гърция ще
Коментари Харесай

Гърция отпуска 120 млн. евро за малкия бизнес в алтернативния туризъм

Малки и междинни компании в туристическия бранш на Гърция ще могат да се възползват от държавна поддръжка по стратегия с обща стойност 120 млн. евро, оповестява Ana Mpa. Програмата ще бъде задействана в средата на декември.

Средства ще бъдат ориентирани към различни форми на туризъм, като да вземем за пример селски и споретн туризъм и други характерни области. Целта е да бъде основан първокласен артикул и услуга, както и основаване на нови работни места, показват от Министерството на туризма в южната ни съседка.

Според проектите фирмите в бранша ще могат да аплайват за дотации в размер сред 25 хиляди и 400 хиляди евро. Проектите, които са с по-висока стойност, ще би трябвало да търсят различни способи за финансиране – лични средства или заем. Проекти на стойност под 25 хиляди евро пък няма да бъдат допускани, гласят още разпоредбите на програмата.

Според плановете държавното присъединяване в капиталовите планове ще бъде в размер до 45%, само че той може да надвишава и 50%, в случай че проектите плануват основаване на непрекъснати работни места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР