Малки и големи ще четат приказки на нощна лампа, насядали

...
Малки и големи ще четат приказки на нощна лампа, насядали
Коментари Харесай

В Малката базилика четат приказки под лампите

Малки и огромни ще четат приказки на нощна лампа, насядали върху възглавници на пода, завити с топли одеяла и с чаша гратис какао от уредниците. Акцията " Приказки под лампите " е на 7 декември от 18 до 21 ч. в Малката базилика. Тя е част от самодейността за поощряване на детското четене " Разказвачът на приказки показва... ", в границите на която модерни български създатели на книги за най-малките гостуват в учебни заведения и детски градини. През ноември започва и форматът " Кутията на Разказвача на приказки ", който разрешава родители да поръчват книга за хлапето си, акцентирайки на каква възраст е то. Организаторите сортират подобаващото четиво от наш създател и изпращат тайнствената кутия, в която с изключение на томчето с подпис от писателя има тематична играчка или аксесоар за четене, обвързван с книгата и героите в нея. Благодарим за поканата на ОИ " Старинен Пловдив " и Малката базилика да представим за първи път " Кутията на Разказвача на приказки " в подобен формат, споделя основателят Константин-Кирил Иванов.

" Присъединяваме се към мотото " Светлина и вяра ", под което се организират коледните празници в град Пловдив, тъй като приказките със своите послания носят освен вяра, само че и религия и обич. Учат ни да разграничаваме положителното, красивото, позитивното към нас и ни дават вярата да имаме вяра и откриваме светлината и в най-тъмните кътчета ", изясняват той и съидейниците му.

Голямото четене в Малката базилика ще бъде под светлината на лампите на Николай Табаков, всяка от които сама по себе си е приказка.

" Защото ние имаме вяра,че има връзка сред Приказките и Хората тъкмо по този начин като има връзка сред Светлината и Хората. Както всяка Лампа си има някой Човек и всеки Човек си има своя Лампа, по този начин всяка Приказка си има някой Човек и всеки Човек си има Приказка. Светлината и Приказките взети дружно основават Чудеса. Каним ви на чудеса от Светлина и Приказки, Светлина и Надежда! ", споделят още уредниците.

По време на събитието всеки ще може да си купи или поръча Кутията на Разказвача на приказки. Темата, на която са изненадите в нея през този месец, е " Семейството е ключът към всичко ". Всеки идващ в календара ще има друг наслов. Кутиите с илюстрациите на Мая Бочева са превъзходен подарък за всяко малко или огромно дете. За всеки, който е съхранил детето в себе си. За всеки, който обича детските книги и прелестните изненади. Подари бъдеще, подари история, подари грейнали детски очи, приканват уредниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР