Мигрантите се преместиха в жилищен шлеп, акостирал в южната част на Обединеното кралство, докато правителството се опитва да намали разходите за търсещите убежище

...
Малка група търсещи убежище бяха преместени в жилищен шлеп, акостирал
Коментари Харесай

Малка група търсещи убежище бяха преместени в жилищен шлеп, акостирал в южна Англия, докато правителството се опитва да намали разходите за подслон на нарастващ брой хора, пристигащи в страната

От Асошиейтед прес, 7 август 2023 г., 8:07 ч.

ЛОНДОН -- Малка група търсещи убежище бе преместена в жилищен шлеп, акостирал в Южна Англия, докато правителството на Обединеното кралство се опитва да намали разходите за подслон на хора, търсещи закрила в страната, съобщиха британските медии в понеделник.

Търсещите убежище бяха прехвърлени в Bibby Stockholm, плаващ блок за настаняване, който в крайна сметка ще приюти до 500 мъже, преместени от хотели или другаде в страната. Очакваше се още да пристигнат по-късно в понеделник.

Шлепът, собственост на шведска компания, преди това е бил използван за настаняване на работници от нефтените полета и мигранти в други страни.

Правителството на Обединеното кралство иска да използва шлепове и бивши военни бази, за да подслони някои мигранти, тъй като разходите за настаняването им в хотели нарастват.

Министърът на вътрешните работи Сара Дайнс каза пред BBC, че хората, пристигащи в Обединеното кралство по неразрешен начин, трябва да имат „основно, но подходящо настаняване“ и че „не могат да очакват да останат в четиризвезден хотел“.

___

Следете отразяването на AP за глобалната миграция на https://apnews.com/hub/migration

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР