Малка е вероятността проблем с двигателя да е причината за

...
Малка е вероятността проблем с двигателя да е причината за
Коментари Харесай

Журналист: Малка е вероятността проблем с двигателя да е причината за инцидента със самолета Су-25

Малка е вероятността проблем с мотора да е повода за случая със самолета Су—25 на авиобаза " Безмер ". Мнението изрази журналистът от списание " Криле " Димитър Ставрев.

" Дори да възникне проблем с единия мотор, това е аероплан, който може да каца с един мотор. Много дребна е вероятността и двата мотора по едно и също време да са отказали, по-скоро е нещо със системите, които ръководят височината и насочването на самолета ", разяснява Ставрев пред NOVA.

По думите му сега Су-25 са най-модерните самолети в българската авиация.

Въпреки, че са на 35 години, Ставрев сподели, че няма остарели и нови, има поддържани и неподдържани самолети. " В идеално положение са. Бях очарован от новите благоприятни условия, които са получили след този ремонт ", сподели Ставрев.

Проблем остават дребното летателни часове. " За предходната година най-вече летелите имат 25-30 часа ", сподели Ставрев.

Марин Петров, който е борден инженер на хеликоптер, изясни, че има стратегия за техническо обслужване. В нея е написано по часове какви инспекции се правят. " Авиационната техника се поддържа както би трябвало. Съгласен съм с изказванието, че няма остарели и нови, има поддържани и неподдържани самолети ", разяснява Петров. А по думите му в " Безмер " самолетите се поддържат както би трябвало.

" Разбрах, че това е първият полет на полк. Дончев за годината. В България има система, при която доста хора, които не са в авиобазите, летят по 3-4 часа на година, с цел да получават летателни пари ", сподели Ставрев. Според него тази процедура би трябвало да се приключи. " Те нямат действителна бойна стойност при положение на въоръжен спор ", сподели Ставрев.

" Полк. Дончев е добър водач, по тази причина са му разрешили да направи независим полет. 90% от останалите просто ги транспортират, с цел да взимат тези пари ", сподели Ставрев.

" Самолетите, които могат да летят – и МиГ-29 и Су-25, се броят на пръсти. Жалкото е, че губим един военен щурмови изтребител, хубавото е, че водачът е жив и здрав ", разяснява Николай Калев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР