Малайзия изгори близо 4 тона бивни и слонова кост, като

...
Малайзия изгори близо 4 тона бивни и слонова кост, като
Коментари Харесай

Изгориха почти 4 тона контрабандна слонова кост в Малайзия

Малайзия изгори близо 4 тона бивни и слонова кост, като част от напъните да спре контрабандистите, употребяващи страната като канал за Китай и други азиатски страни. Според природозащитниците Малайзия е желана директна точка за незаконния трафик на слонова кост сред Африка и Азия, осведоми БГНЕС.
Властите са заловили 3,92 тона бивни и артикули на стойност към 13,3 милиона рингита (3,22 млн. долара) на малайзийските летища и пристанища сред 2011 и 2017 година, сподели министърът на водите, земните и естествените запаси Хавиер Джаякумар.
"Контрабандистите употребяват Малайзия като транспортен възел, преди стоката да продължи за други страни като Виетнам и Китай ", сподели той.
Контрабандната слонова кост беше изгорена в огромен резервоар, с цел да се подсигурява, че няма да стигне до черния пазар, сподели Хавиер.
През август малайзийските управляващи конфискуваха 50 рога от носорози, предопределени за Виетнам, на стойност близо 12 милиона $.
Китай забрани продажбата на слонова кост в страната през 2017 година, само че природозащитниците настояват, че това не е съумяло да възпре контрабандистите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР