Малък участък от Великата китайска стена, дълъг около два метра,

...
Малък участък от Великата китайска стена, дълъг около два метра,
Коментари Харесай

Земетресение срути част от Великата китайска стена

Малък сектор от Великата китайска стена, дълъг към два метра, се срути при земетресението, което раздруса провинция Цинхай в събота, заяви вестник Global Times.

" Два метра от Великата китайска стена се срутиха в окръг Шандан в северозападната провинция Джансу, който се намира на 114 км от епицентъра ", се споделя в обява на вестника, съобщи БГНЕС.
Китай отваря част от Великата китайска стена за гости
Малка част от Великата китайска стена отваря още веднъж за гости през днешния ден, 24 март - знак, че животът в Китай постепенно се връща към нормалнот...
Прочети повече
Съобщава се, че след земетресението управляващите са направили щателна инспекция на културните обекти в региона и са разкрили мястото на сриването на част от стената, датираща от времето на империята Мин (1368-1644 г.). Специалисти инсталираха нужните подпори и започнаха ремонтни и възстановителни действия.

Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) заяви, че земетресението е било с магнитуд 6,3. В същото време локалните специалисти, както отбелязва изданието, дефинират силата на труса на 6,9 по скалата на Рихтер.

Земетресението е станало в едва обитаем регион, само че трусовете са усетени от жителите на някои огромни градове. Девет души са ранени при земетресението, като осем от тях към този момент са изписани от болница.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР